Konkurent
ТДМ

Спорт

Камелия Йосифова - „Желязната лейди“ в Кариана

2017-08-04 07:40 4528 0

Камелия Йосифова - „Желязната лейди“ в Кариана
Камелия Йосифова - „Желязната лейди“ в Кариана Камелия Йосифова - „Желязната лейди“ в Кариана Камелия Йосифова - „Желязната лейди“ в Кариана Камелия Йосифова - „Желязната лейди“ в Кариана Камелия Йосифова - „Желязната лейди“ в Кариана
Автор: Снимки: личен архив

„Желязната лейди”, така с право може да бъде наречена Камелия Йосифова - вицепрезидент на третодивизионния футболен клуб Кариана /Ерден/. Бизнес дамата е дясната ръка на баща си Милан Йосифов, известен в месопреработвателния бранш. Собственикът на ФК Кариана разчита изцяло на своята дъщеря, която е закърмена от малка с най-популярната игра. 

Дълго време бай Милан е бил футболен съдия и оттук страстта му го кара да направи клуб. Много бързо Кариана минава пътя от областните групи до трета дивизия. Трябва да се отбележи, че у нас хората с амбиции и възможност да изградят за кратко време забележителна кариера са малко. Пример за това е собственикът на Лудогорец /Разград/ Кирил Домусчиев, който извървя трасето от селската група до Шампионска лига.

Съдбата свързва Камелия Йосифова с футбола през 1997 г. Тогава тя сключва брак с футболиста на Монтана Васко Ботев. Година по-късно се ражда и чаровната им дъщеря Мелани.

С течение на времето семейство Йосифови преминава през много премеждия. Силната връзка между баща, дъщеря и внучка, обаче се запазва и им дава сили, за да постигнат това, което имат в момента.

Следва връзка на Камелия с футболиста Евгени Иванов-Геко, а с подкрепата на бай Милан се ражда идеята за създаване на ФК Кариана /Ерден/. Съвсем естествено клубът носи името на фирмата на Йосифов, а Камелия е вицепрезидент в него. Всеки домакински мач на отбора се наблюдава зорко от семейното трио. Темпераментът на Камелия се проявява нерядко – по време на двубоите тя не спестява нито една забележка към играчи и съдии.

Футболната ръководителка е любител на екстремните преживявания. Тя премина първия кръг на риалити формата „Фермата”, но впоследствие се отказа от участие в зрелищния телевизионен проект.

От година чаровната дама превърна хобито си в бизнес. В Монтана тя откри модерен фитнес център, който разполага с най-доброто оборудване в Северозападна България. Момчета от школата на Лудогорец разказват, че такива уреди няма и в Разград. На фигурата, която е направила Йосифова, могат да завидят мнозина доста по-млади.

На Камелия разчитат и в месопреработвателната фирма в Ерден. В редките моменти, когато бай Милан е на почивка, управлението е в ръцете на дъщеря му. Когато мама пък е във фабриката в Ерден, във фитнеса работи Мелани. 19-годишната чаровница непрекъснато пътува между София, Монтана и Ерден, тъй като е студентка в УНСС. Тя се обучава в специалност „Финанси“ и по всичко личи, че след време ще поеме семейния бизнес.

Амбициите на Милан Йосифов да вкара отбора в професионалния футбол са големи. Много малко остана Кариана да го стори през първата си година в Трета лига, но това ще стане в следващия сезон. „Когато татко си науми нещо, винаги го постига. Доста е трудно да имаш баща-шеф”, признава Камелия Йосифова.

Защо пък не след година във Втора професионална лига на България да има президент-жена? По света съществуват доста подобни примери.

 

 

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
На 450 лв. оцени ДК победата на Ботев
2017-09-26 19:50
333 0
Ботев /Вр/ бе санкциониран с общо 450 лв. след мача с Царско село вчера. За нерегламентирано използване на димки, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б.А…

Партизан остана без стрелец №1 за един мач
2017-09-26 18:30
298 0
 Двубоите в двете областни групи за мъже в Монтанско преминаха през изминалия уикенд без излишно напрежение. Само двама футболисти са наказани след заседанието на Дисциплинарната…

Карате клуб в Монтана се сдоби със своя зала
2017-09-26 16:50
174 0
Новоучреденият карате клуб Монтана 2017 откри своята спортна база. Тя се намира в сградата на бившия обувен завод. Тържествена света литургия отслужиха свещениците от местния…

Феърплей за Любимец, съперникът се събира на пожар, не знае кога е мачът
2017-09-26 14:50
552 0
Двубоят между Любимец /Търнава/ и Ураган 33 /Софрониево/ от третия кръг на областната „Б” група във Врачанско започна с час по-късно, тъй като се оказа,…

актуален брой на вестник Конкурент