Събития

Подгониха Дамяновска заради неплатени наеми

  02.08.2017 15:37             
Подгониха Дамяновска заради неплатени наеми

Общинската управа на Роман прекрати договор с фирма на общинската съветничка от БСП във Враца Цветелина Дамяновска заради системно неплащене на наеми за имот в село Долна Бешовица. Заповедта на кмета Валери Ролански е заведена под №478 и е от 21 април т.г. На Дамяновска са дадени 15 дни, за да се изнесе от недвижимостта. Срокът, който почва да тече е от датата на връчване на заповедта. Решението на общинската управа подлежи на обжалване пред Административен съд - Враца.

От заповедта на кмета на община Роман става ясно, че отношенията между местната управа и "Аграрконсулт" ЕООД, представлявано от Дамяновска, датират от 23 септември 2014 г., когато тогавашният кмет Красимир Петков и съпъртийката му от БСП Дамяновска сключват договор за ползването на едноетажна постройка от 637 кв.м в стопанския двор на с. Долна Бешовица, като имотът е частна държавна собственост и се отдава за стопанска дейност. Месечният наем на обекта, който се задължава да плаща фирмата на Дамяновска, е 573 лева с ДДС.

Според изчисленията на местната управа в Роман, "Аграрконсулт" ЕООД е натрупала задължения в размер на 9 741 лева, които се равняват на 17 месечни наема, като в сметката не са калкулирани лихвите на просрочените суми. Поради системно неплащане на наемите, управителят Дамяновска е предупреждавана два пъти - с писма на 19.08.2015 г и на 10.12.2015 г., но общинската лидерка на БСП във Враца не е реагирала. На 1 юни 2016 г., поради натрупаните задължения, е изпратено предизвестие за прекратяване на договора по вина на наемателя, но писмото се връща непотърсено.

Следва нов опит за комуникация с Дамяновска - изпратеното писмо на 30.08.2016 г., е прочетено от нея, ако се съди по обратната разписка. Два месеца по-късно "Агроконсулт" ЕООД иска да наеме половината от сградата за сметка на натрупания наем. Към края на ноември 2016 г. Дамяновска е уведомена, че дължи 6 876 лева, но оттогава тя не реагира по никакъв начин, което логично води до желанието на местната управа в Роман да развали договора.

Повече можете да прочетете в днешния брой на "Конкурент".