Спорт

Сините Ангели възкресиха спомена за Георги и събраха над 2 000 лв. за Ивалина

  31.07.2017 23:13             
Сините Ангели възкресиха спомена за Георги и събраха над 2 000 лв. за Ивалина

Сините Ангели напълниха в неделя стадион „Чавдар” в Бяла Слатина, а песни на любимия тим се чуваха чак по централните улици на града. Местният фен клуб на Левски организира втори благотворителен турнир, в който се включиха 12 тима с привърженици на отбора на народа от столичната фракция Q.D.V.P, Синя Враца, пристигнали с талисмана си Виктор, Сините от Луковит, Вандалс Плевен, Блу Бойс Троян, Вековна дружина /Козлодуй/ и Кнежа. Надпреварата бе в памет на Георги Георгиев, който преди 2 г. загина при зверска катастрофа с мотор на пътя Мраморен – Баница. Целта й пък беше да се съберат средства за подпомагане лечението на Ивалина Василева.

„Тя е наша съгражданка и също привърженичка на любимия отбор. Ивалина е на 18 г. и страда от прогресивно костно изкривяване на лявото ходило. То от своя страна уврежда таза и кръста й. Тя получава деформацията, когато е на 13-годишна възраст. Дотогава дори е играела футбол. За съжаление поредното нехайно отношение от страна на държавата не й дава възможност да се възстанови. Семейството на Ивалина е намерило скъп фиксатор от САЩ, но от Фонда за лечение на деца в чужбина са отказали средства за операцията. На момичето са му нужни 17 000 лв. за интервенцията и последваща рехабилитация, тъй като състоянието му се влошава с всеки изминал ден. Единственият начин да се събере сумата е чрез дарения и ние решихме да помогнем“, каза за „Конкурент“ председателят на фен клуб „Сините Ангели“ в Бяла Слатина Георги Пешев. Той и колегите му допринасят за каузата на чаровната девойка с над 2 000 лв. Те вече са преведени по сметката на Ивалина Георгиева Василева, която все още е отворена за индивидуални дарения:

BG24BUIB98885050603000

BIC: BUIBBGSF

СИБАНК ЕАД

На финала в турнира сборният отбор на неорганизираните левскари от Кнежа победи с 3:0 подобна формация от Попица, като преди това по пътя към трофея елиминира домакините от Сините Ангели с 2:0.

Капитанът на шампионите Димитър Николов-Лъвчето получи купата от живата легенда на Чавдар /Бяла Слатина/ Димитър Васков-Пиката, който е вуйчо на Георги Георгиев, чието име носи надпреварата.

До трофея се докосна и Ивалина, която пък от своя страна зарадва с грамота един от най-малките фенове на стадиона Александър Петров.

Сред подкрепилите благородната кауза бе и бившият футболист на Левски Анатоли Тонов-Тоци.

„Благодарим на всички! За нас е чест, че бяхме домакини на част от левскарската общност“, заяви Георги Пешев. От името на „Сините Ангели“ и Q.D.V.P беше поднесен венец на гроба на Георги Георгиев, който завинаги ще остане в сърцата и спомените на своите приятели.