Здраве

Намажете краката си с тази магическа билка от Индия и никога повече няма да имате проблем с вените

  26.07.2017 16:51             
Намажете краката си с тази магическа билка от Индия и никога повече няма да имате проблем с вените

Невенът е билка, която произхожда от Индия. По-голямата част от магическите ритуали по света са се правили точно с тази билка. Цветът на невена е изключително красив в своята простота. Разкрито е, че тази билка има способността да пречиства кръвоносните съдове, да успокоява, както и да намалява нивото на холестерола в кръвта, особено в комбинация с глухарче и глог. Най-новите изследвания са установили, че невенът понижава кръвното налягане и че действа като леко седативно средство, тъй като отпуска кръвоносните съдове, затова се препоръчва и при ангина пекторис.

Направете си масло от невен:

Наберете 50 цветя от невен, измийте ги добре и подсушете от водата, потопете в голяма буркан с един литър зехтин. Колкото по-качествен зехтин използвате, толкова и маслото от невен ще бъде по-добро. Съдът затворете и оставете 4 до 5 седмици на слънце. След това маслото се прецежда. Използвайте го за лечение на изгаряния, за облекчаване на разширени вени, за лечение на наранена кожа от слънцето.

Можете да си направите и мехлем срещу разширени вени:

Загрейте половината килограм свинска мас на слаб огън. Когато напълно се стопи, в мазнината добавете две шепи свежи цветя от невен и една шепа сухи, зелени, бодливи люспи от див кестен. Оставете да се запени, отдалечете от огъня и разбърквайте в продължение на пет минути. Оставя се на хладно място да престои 24 часа. След това поставете на слаб огън при непрекъснато разбъркване, докато напълно се разтопи. Процедете през стерилна марля и изсипете в чист и сух стъклен буркан с добро покритие. Да се ​​съхранява на тъмно и сухо място. Вените мажете с този мехлем всяка вечер, без масаж, отгоре надолу. Освен това, пийте чай за пречистване на организма.