Крими

Три катастрофи помрачиха петъчния ден

  22.07.2017 11:25             
Три катастрофи помрачиха петъчния ден

Три катастрофи са регистрирани вчера на територията на област Враца, съобщиха от пресцентъра на МВР. За щастие, при автопроизшествията няма убити, допуснати са само материални щети.

На 21 юли, около 3.50 ч. на път II-15 катастрофирал лек автомобил "Тойота Ланд Круйзер". Колата била управлявана от 44-годишния В.Т. от Тишевица, който имал стаж зад волана 24 години. При инцидента, возилото се преобърнало извън пътя в дясно по посока на движението. Мъжът е леко ранен, с фрактура на палеца на лявата ръка. Щетите и причините за катастрофата са в процес на изясняване. Водачът е тестван с дрегер, но пробата била отрицателна.
Вторият инцидент е от Враца. Около 11 ч. в петък товарен автомобил "Мерцедес Спринтер" блъснал козирка от метално-стъклена конструкция от сграда. Зад волана бил 48-годишният врачанин Г.Г., който е с 26 години стаж зад волана. 
Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Причините и щетите са в процес на изясняване.

Третата за деня катастрофа станала около 20.15 ч. на път III-103. 42-годишният В.М. от село Горна Кремена бил зад волана на лек автомобил  "Фолксваген Голф". Мъжът изгубил контрол над возилото и се блъснал в препятствие на пътното платно. Оказало се, че водачът карал след употреба на алкохол и без книжка. Дрегерът отчел 1.2 промила в издишания от шофьора въздух. Щетите от катастрофата са в процес на изясняване.
На В.М. е съставен акт, издаден е протокол за ПТП и талон за медицинско изследване. Мъжът отказал да даде кръв за лабораторен анализ. Конфискувани са регистрационните табели на колата.
По случая е образувано бързо производство.