Спорт

Сашо Ангелов: Десетият кръг е барометърът, кой накъде тръгва

  20.07.2017 15:32             
Сашо Ангелов: Десетият кръг е барометърът, кой накъде тръгва

Г-н Ангелов, доволен ли сте от свършената работа по време на лятната подготовка на Ботев?

Завърши една 29-дневна подготовка. Дали сме си свършили работата през това време ще се види в мачовете. В последния момент дойдоха 2 нови момчета и едно се върна. Те трябва да се внедрят в отбора. От януари досега преминаха много футболисти, но искам да направя така, че отборът да показва стилът, който аз искам и който се практикува дълги години в този град. Поемам цялата отговорност за представянето на тима, защото не е тайна, всеки треньор се назначава виновен. Винаги е така. Убеден съм, че ще се справим със задачата, която съм поставил. Всеки уважаващ себе си човек трябва да има цел пред себе си, която да гони, за да има развитие футболът. Със сигурност така постъпват и останалите колеги. Аз лично съм си поставил високи цели. Смело напред и би трябвало да стане!

Окомплектован ли е съставът във всички линии?

Трансферният период е до края на месец  август. Не мога да кажа, че отборът е окомплектован на 100%. Искам да изчистим пропуските, които виждам.

Започвате срещу новак в групата. Познавате ли съперника?

Познавам много добре състава. Марица е изключително коварен отбор. Такива отбори като него, когато влизат в по-горна дивизия, излизат да играят с изключителен хъс. Подготвени сме за това нещо. Познавам силните страни на съперника, но и ние си имаме козове.

Негативните резултати в контролите биха ли могли да повлияят на представянето на футболистите в първия официален мач?

Дано не окажат влияние тези контроли, които загубихме. Мисля, че няма да се случи. По време на зимната подготовка играхме с по-нискоквалифицирани отбори, без да ги обиждам. Сега реших спарингите да са с тимове, по-класни от нашия. Затова може би дойдоха тези резултати. В изиграните контроли обаче видях грешките, които искам да изчистим. Не виждам особена полза от последния мач с Червен бряг, но Литекс ни отказа. Има една приказка, че пилците се броят наесен. По-рано от десетия кръг няма да се разбере, тръгнали ли сме в правилната посока.

Кои отбори смятате, че ще са ви основни конкуренти за челните места в групата?

Всички отбори горе-долу направиха прилична селекция. Появиха се млади треньори, които са амбициозни. Случва се някой тим, току-що влязъл да спечели един, два, три мача и в началото да е в челото на класирането пък после… Десетият кръг ще е барометърът за това кой накъде тръгва.