Крими

Шофьор, убил колоездач на пътя, още чака обвинение

  19.07.2017 12:18             
Шофьор, убил колоездач на пътя, още чака обвинение

Шофьорът на „Ауди“ Пламен Георгиев, който в събота сутринта блъсна и уби колоездач на входа на Враца, все още е с книжка. Причината да не му я отнемат е, че той все още не е обвиняем за катастрофата, при която загина 57-годишният Веселин Василев. Малко преди обед почивния ден велосипедистът карал към града, когато немската кола го ударила в лявата лента отзад близо до бензиностанция “Лукойл”.

В показанията си пред ченгетата 35-годишният Георгиев казал, че карал в скоростната лента с още една кола, когато в последния момент пред него се появил велосипедистът. Шофьорът твърди, че не е имал време за реакция и ударил с голяма скорост колоездача в участъка с максимално разрешената скорост от 60 км/ч.

При аутопсията на починалия на място Василев били установени изключително тежки и многобройни травми, което според съдебни медици доказва, че ударът е бил с висока скорост. Назначените експертизи обаче още не са готови.

„Предстои изготвянето на  автотехническата си експертиза, след което ще се преценява дали шофьорът трябва да бъде обвинен”, каза  говорителят на окръжната прокуратура във Враца Камелия Трифонова.