Спорт

След Маракана и Копакабана, Анжелов се стяга и за ШЛ в Норвегия

  18.07.2017 13:34             
След Маракана и Копакабана, Анжелов се стяга и за ШЛ в Норвегия

Цветелин Анжелов още не може да се отърси от бразилската магия, след като се завърна от страната на футбола, кафето, самбата и красивите жени. Бившият стрелец на 3 клуба от Северозапада участва в световния финал на „Neymar Jr  Five“ с първенеца на България в турнира Недодяланите. Нашите момчета влязоха в Топ 16, като съвсем малко не им достигна да намерят място в осмицата. Конкуренция в родния град на Неймар – Прая Гранде им бяха 52 състава от целия свят.

Представителите на страната ни попаднаха в най-равностойната група с миналогодишния финалист Мексико, силната формация на ЮАР /допуснала само 2 гола в турнира от българите/, Оман, САЩ и Турция. Родният тим с неподходящото много за класата на футболистите име, започна с успех 2:1 над ЮАР. Последва нова победа, този път над Оман с 2:0. В третия мач Недодяланите отстъпиха на САЩ с 0:2, а в четвъртия от Турция с 0:3. В сблъсъка с комшиите бяха отменени 2 гола на нашите. Класирането за следващата фаза минаваше през задължителен успех над Мексико. Анжелов и компания отнесоха сериозния си противник с 5:0 и попаднаха на 1/16-финалите като трети отбор от групата. За място в Топ 16 бе сразен и Ливан с 5:0 /Анжелов вкара за 2:0/. Приказката свърши на 1/8-финалите след нелепа загуба от Швеция с 0:1 /дузпа/ и пропуснати 3 идеални възможности пред вратата на скандинавците.

Шампион стана тимът на Румъния, който победи Англия на финала с дузпи.

Мини световното първенство бе закрито с демонстративен мач между носителя на трофея и сборен състав на Неймар, в който бяха Джибрил Сисе, Габриел Жезус от Манчестър сити и др.

Закриването на турнира се състоя в дискотека в Сантош, като бяха поканени всички отбори. На следващия ден българската група замина за Рио де Жанейро, където успя да разгледа повечето забележителности на един от най-красивите градове в света - Статуята на Исус Христос, митичния стадион Маракана и прочутия плаж Копакабана.

Цветелин Анжелов и останалите от отбора – Светлозар Табаков, Алексей Степанов, Влади Бахъров, Неделиан Костадинов и Борис Младенов ще помнят много дълго емоциите и видяното в Бразилия. Те се убедиха на живо, че там футболът е религия. По плажовете дори има повече игрища за футбол и волейбол, отколкото заведения.

Съвсем малко време имаше за отдих берковският стрелец. Той, Влади Бахъров и останалите от състава на шампиона по футзал Левски София Запад започнаха подготовка за участие в Шампионската лига.

Пътуването до Норвегия е на 22 август, като съперници на българите ще бъдат първенците на Холандия, Шотландия и домакините.