Събития

Звезди огласят празник на Балкана

  17.07.2017 12:25             
Звезди огласят празник на Балкана

Чипровци ще отбележи за поредна година празника на Балкана, като тържествата са между 11 и 13 август в района на атракционен парк „Приключенци”. В програмата ще има изпълнения на „Торлашки напеви”,  духова музика „Чипровци”, фолклорен квартет „Полутон” от Бойчиновци и самодейни състави. Гвоздеят в програмата ще бъдат двама сръбски изпълнители - Амар Гиле и Наташа Джорджевич.

В първият от празничните дни - 11 август, концерт ще изнесе младият и актуален сръбски изпълнител Амар Гиле, който ще пристигне със своя оркестър. Обичаният певец обещава на всички гости и жители на Чипровци двучасов концерт с любимите сръбски хитове. Изпълнителят нашумя в България след изпълнението на песента „Имам любав, али коме да йе дам?”

На следващия ден, 12 август, на сцената ще се качи популярната сръбска певица Наташа Джорджевич, която ще радва балканджиите освен с нейните големи хитове – „Алал вера”, „Голубе”, „Да умрем от туге” ще изпълни вечните сръбски песни, популярни в България.

В празника са предвидени и спортни прояви. Ще се проведе състезание по планинско колоездене „Трите чуки” и планинско бягане.

Всички жители и гости на Северозападна България са поканени на празника на Чипровския балкан на 11, 12 и 13 август, на който ще пеят сръбските звезди Амар Гиле и Наташа Джорджевич.