България

До седмица КАТ премахва важни знаци, от средата на юли голям капан ще дебне всички водачи!

  04.07.2017 21:12             
До седмица КАТ премахва важни знаци, от средата на юли голям капан ще дебне всички водачи!

Знаците, които повече от две години предупреждават, че следва контрол на скоростта, отиват на склад до седмица и засега няма да бъдат унищожавани, съобщиха от Пътна полиция, цитирани от в. "Телеграф". През февруари 2015 година се прие табелите Е24 да се поставят на пътя преди стационарните камери в кутиите на КАТ и мобилните радари в патрулките, за да са наясно водачите, че ще могат да ги засекат в нарушение. Тогава бяха закупени 148 преносими знака за устройствата, които снимат от полицейските коли и малко над 25 табели за неподвижните уреди за контрол на движението. Цената на една от тях е около 40 лева, а с крепежните елементи към нея, скача на около 70 лева за една от ламарините. Общата им стойност е към 13 000 лева.

"Очаквахме още на 30 юни поправката за премахването на Е24 да бъде публикувана в Държавен вестник и да влезе в сила или веднага, или 14 дни, след обнародването, но не се случи", признаха от Пътна полиция. Ченгетата се надяват, че до средата на юли ще получат зелена светлина да премахнат всички знаци, които подсказват на джигитите да намалят, включително и капаните сред тях, които сега са монтирани на места, където на практика не се следи за превишена скорост а са с превантивна цел.

"Влезе ли в сила промяната в закона, започваме да снимаме без предупреждение", заканиха се от Пътна полиция. "Целта не ни е да налагаме глоби, а шофьорите да не карат в ограниченията само тогава, когато има радари, защото скоростта ги убива, обосноваха се от КАТ.

Blitz.bg