Крими

ОБНОВЕНА Полицията разкри нагъл грабеж на 40 000 евро във Враца

  01.07.2017 19:09             
ОБНОВЕНА Полицията разкри нагъл грабеж на 40 000 евро във Враца

Разкриха извършителите на нагъл грабеж на 40 000 евро от средата на март във Враца, а извършителите са били приведени в петък и тикнати зад решетките в града под Околчица. В понеделник ще им бъде поискана мярка постоянно задържане под стража, казаха от прокуратурата.

Информацията на "Конкурент" беше потвърдена неофициално от два независими един от друг източника, пожелали анонимност. Очаква се утре да има повече официални данни по случая.

Разплитането на историята станало след координирани действия между полицейското управление във Враца, областната дирекция на МВР в града под Околчица и столична дирекция на вътрешното министерство, както и Главна дирекция "Полиция".

За събирането годни доказателства са използвани и специални разузнавателни средства, които стигнали, за да щракнат белезниците на ръцете на известни столични апаши, твърдят източници на "Конкурент".

Сред арестуваните са криминално проявени лица с имена Пешо Президента и Цецо Фитнеса. С мерки за неотклонение - задържане за 72 часа, са още 2-3 лица, които са съпричастни към наглия грабеж. Ударът  беше извършен на 13 март т.г. вечерта. Криминалисти, до които се допитахме, твърдят, че става дума за особено опасни и хладнокръвни престъпници.

На 13 март т.г. маскирани нападнаха пред дома му на бул. "Никола Войводов" Николай Георгиев, популярен търговец на коли с прякора Коча. След като го напръскали със спрей и го ударили, крадците му отмъкнаха чанта с 40 000 евро. От иззетите записи на видеокамерите в района ченгетата не успяха да задържат веднага извършителите на наглия грабеж. Преди дни неволна издънка на апашите разплела цялата история, научи от своите източници "Конкурент".

Цецо Фитнеса е сред популярните столични крадци от т. нар. Люлинска бригада. Той е израснал под крилото на легендарния Йордан Цонков-Джиджи, убит през 2009 г. През юни м. г. Фитнеса получи 3 години условно с 4 г. изпитателен срок за обир на златарско ателие във Варна, станал на 20 октомври 2011 г.

Тогава Фитнеса и другарите му задигнаха каса със злато за над 250 000 лв. При пренасянето ѝ обаче крадците я изпуснали и тя се стоварила върху ръката на Илиев. След инцидента той бил задържан от полицаите в “Пирогов”, където отишъл, за да му прегледат пръста.

Тогава партньори в обира му бяха Петър Стоянов-Президента, Боян Гларуса, Жоро Димитров и Петър Аначков. Всичките бяха осъдени на първа инстанция, като най-тежката присъда от 12 г. бе за Президента. Сега петимата обжалват пред апелативния съд във Варна. Само 2 месеца след грабежа обаче всички са пуснати на свобода.