Събития

Никълъс Кейдж ще пие „Врачанска теменуга“

  27.06.2017 15:31             
Никълъс Кейдж ще пие „Врачанска теменуга“

Кметът на Враца Калин Каменов изпрати бутилка специална местна ракия  на холивудската легенда Никълъс Кейдж от фолклорния събор „Леденика”, съобщи сайтът vratsa.com.

Актьорът от “Лице назаем” и “Господар на войната” не успя да пристигне лично в града под Околчица за двудневния събор и северняшката сватба,  но фамилията беше представена от сина му Уестън Кейдж. Той беше специален гост на тазгодишното второ издание на събора заедно с министъра на туризма Николина Ангелкова и автора на романа “Време разделно” Антон Дончев.

За съжаление Кейдж младши реши спонтанно в последния момент да се появи във Враца и поради тази причина бе сред малцината гости на фолклорното събитие, който не бе облечен в народна носия. Въпреки това Уестън Кейдж и неговата приятелка се забавляваха край пещерата Леденика и останаха очаровани от топлото посрещане и вкусната местна кухня.

На изпроводяк кметът Калин Каменов им подари традиционните за Враца сувенири, а за прочутия баща на своя гост изпрати специално подбрана бутилка ракия „Врачанска теменуга“.

Градоначалникът се надява на следващото издание на събора, което ще е  идното лято, да има много повече чуждестранни гости. Тази година край Враца се събраха над 10 000 души в двата фестивални дни. Организацията бе перфектна и със сигурност много от присъстващите ще препоръчат събитието на свои приятели.