Събития

Ремонтират АГО във Враца

  25.06.2017 14:46             
Ремонтират АГО във Враца

Съвсем скоро започва ремонт на акушеро-гинекологичното отделение във врачанската болница, научи "Конкурент". Рехабилитацията на единственото звено в МБАЛ, което не е обновявано от почти 2 десетилетия, се финансира от "Ротари клуб". 
В петък двама от видните представители на организацията - д-р Иво Ралчовски и Росен Дудушки, са били в отделението с група строителни специалисти, за да вземат размери от помещенията и изготвят проект за бъдещата работа.
Припомняме, че по време на смяната на властта на 8 ротариански клуба във Враца на 16 юни бяха събрани над 7 000 лева, които новият президент на организацията Ивац Митов обеща средствата да отидат именно за ремонта на АГО.
За необходимостта от обновление на отделението, в което се раждат деца не само от Врачанско, но и от целия Северозапад, се заговори още преди 15 години. Оттогава досега на бял свят дойдоха хиляди бебета, но стените и таваните на стаите са си все така олющени и овехтели, твърдят санитарки с дълъг стаж.
Ротарианците са първите, които предприемат реални действия в тази посока. Преди година те купиха нова родилна маса, с което "пенсионираха" старата, произведена през 1938 г. На 1 юни пък подариха 6 нови легла на неонатологията и един фетален монитор за нуждите на АГО.