Събития

Битката за Дани продължава

  22.06.2017 15:12             
Битката за Дани продължава

Даниел Маринов от Враца, който обедини обществеността в родния си град, заминава на рехабилитация в Банкя на 4 юли. Това призна младежът в  студиото на „Шоуто на Слави“ в сряда, когато беше поканен да гостува във вечерта на северозападната култура. Дани гостува на известния шоумен заедно със своята дългогодишна приятелка Александра Цветкова, която носи и короната „Мис Враца 2015 г.“. Красивата блондинка беше и негова дама на абитуриентския бал на Спортно училище „Св. Климент Охридски“ във Враца, чийто възпитаник още е Дани.

В национален ефир двамата показаха пред обществеността, че в града под Околчица живеят хора със силен дух и твърд характер, а историята на Даниел Маринов трогна от екрана хиляди зрители.

Припомняме, че дванадестокласникът от спортното училище във Враца пострада при инцидент миналото лято, вследствие на който беше засегнат гръбначния стълб и притиснат гръбначния му мозък. Веднага след произшествието младият плувец претърпя спешни операции, последвани от дълги рехабилитации. Дани ги понесе достойно и благодарение на неотлъчната помощ на майка си, както и моралната и финасова подкрепа на негови приятели, преподаватели, близки и познати, сега младото момче се чувства малко по-добре. Борбата обаче продължава, а средства винаги са нужни, тъй като консумативите са скъпи, а парите от ТЕЛК-а на младия мъж са само 230 лева.

„Заминаваме на 4 юли на рехабилитация в Банкя. 10 дни са по клинична пътека, а останалото си плащаме сами. На ден за един човек сумата е 30 лв. ще останем, колкото се може по-дълго, защото процедурите ще помогнат на Дани да се възстанови“, сподели пред „Конкурент“ майка му Вергиния, която искрено благодари на съдействието в нейната лична битка за здравето на детето й, и сподели, че единственото й желание е синът й да се възстанови и проходи.

Не са малко примерите за добрина към сина й този момент – цяла Враца се обедини и се включи в благотворителни базари и концерти, за набиране на средства в помощ на Дани.

Поредната благотворителна инициатива е на Радослав Петков - фотограф от София, който научава за историята на Дани от Александра.

„Дани има нужда от помоща ни. Той е в инвалидна количка и има нужда от средства за своето лечение и възстановяване. Организирам фотосесия на всеки желаещ с неограничен брой, като минималната й стойност е 50 лв. Снимките ще се правят в градска среда, като ще се тръгне от моста на влюбените на НДК и ще се снима в околността и ще стигнем до съдебна палата. Темата е "Градски портрети". Нека с малко направим много“, пише развълнуван в личния си профил в социалните мрежи фотографът.

Благотворителна фотосесия в помощ на Даниел е на 3 юли от 18.30 ч. на Моста на влюбените в София.

„Конкурент“ призовава всички свои читатели: „Нека бъдем добри хора и да помогнем на едно младо момче да проходи!“

Банковата сметка за набиране на средства в помощ на Дани е отворена. Всеки, който желае да помогне, може да го направи.

Битката за Дани продължава!

 

 

 

Банковата сметка на Дани е:

IBAN BG19FINV91501316841132

BIC FINVBGSF