Спорт

Румен Ненов събра близки и приятели на тъжен бенефис във Враца /СНИМКИ/

  17.06.2017 14:41             
Румен Ненов събра близки и приятели на тъжен бенефис във Враца /СНИМКИ/

Румен Ненов събра приятели на тъжен бенефис. Днес близките му и десетки опечалени изпратиха към последния му дом в Старите гробища на Враца починалия в четвъртък бивш вратар на местния Ботев и на столичните ЦСКА, Локомотив и Славия.

Ковчегът на Румен беше отрупан с цветя след опелото и прощаването, което беше в митрополитския храм "Свети Николай" във Враца. Сред приятелите, дошли да си вземат последно сбогом с големия Румен Ненов бяха легендата на ЦСКА Георги Велинов, треньорът Красимир Манолов, бившите му съотборници в Ботев - Валери Цветанов, Борислав Страшимиров, Тодор Гарев. Сред опечалените бяха Петър Каменов и Данчо Маринов, двама от любимците на стадион "Христо Ботев".

Съекипниците на сина му Юлиян Ненов от Дунав /Русе/ подкрепиха своя приятел в тежкия миг с присъствие, опитвайки се да намалят личната му драма. Венци от БФС изпратиха Борислав Михайлов и Антон Попов, областния съвет на футболната централа също се отчете с венец, донесен от председателя Милен Бельов и Веско Петков. Атанас Джамбазки, Юри Николов, Ивайло Младенов и други бивши колеги на Ненов също положиха цветя и си взеха последно сбогом със своя приятел. Почти всички опечалени повтаряха, че вместо на сватбата на Юли Ненов в Банско, са се събрали на погребението на баща му Румен във Враца.

Фенове на ЦСКА оставиха в ковчега му фланелка на "армейците", а от Ботев, освен зеления екип, се сбогуваха със славния вратар и с топка, на която беше логото на родния клуб. Агитката на врачани също почете един от великите играчи, обличали някога екипа на отбора.

Преди да започне опелото и природата пророни сълзи от непрежалимата загуба, като над Враца се изсипа кратък, но напоителен дъжд.