Събития

Видин се обединява в подкрепа на 4-годишния Симеон

  31.03.2023 12:00             
Видин се обединява в подкрепа на 4-годишния Симеон

Благотворителен базар, средствата от който ще бъдат предоставени за лечението на 4-годишния Симеон от Видин ще се проведе утре, 1 април, на пазара пред стадиона в града. Началото е от 8 часа. 

Симеон се ражда нормално, растежът и развитието му са нормални до поставянето на многокомпонентна детска ваксина, която предизвиква отлагането на много тежки метали в неговия организъм, твърди майката на момчето Лора. След множество консултации със специалисти се установява, че детето има пропускливи черва, но вече отделените тежки метали в кръвта са засегнали нормалната му мозъчна дейност. Това довежда до поведенчески промени, нарушение на съня и редица прояви, въз основа на които Симо е диагностициран с детски аутизъм.

Пътят, по който детето и семейството му вървят вече две години е труден, разказва още майката на детето. Тя разказа и как започва всичко.

"Чрез изследване на метатрон в София и обстоен преглед, час и половина, изследваха го до клетъчно ниво и се установи, че той има много тежки метали. Дете на няма и 3 годинки няма откъде да има тези тежки метали, освен от някаква външна намеса, а ваксината, която последно сложихме - морбили, тя беше точно 4-5 месеца преди това. Започна се чистене на метали, възстановяване на дефицити в организма, безглутенова диета, защото той си беше разрушил червата от тези метали. Девет месеца беше кошмар. Всичко трябваше да е много стриктно и е много трудно за едно малко дете - да скриеш белия хляб от него, бисквитите, солетите, млякото... Но успяхме, оправихме червата и изведохме тежките метали и сега продължаваме напред с други добавки. Последния път показателите бяха много добри."
Предстои на 20 април да бъде извършена първа вливка на стволови клетки, съобщи майката на детето. 

За състоянието на Симо никой не говори, докато публикация във Фейсбук не дава гласност за диагнозата на детето. Само дни след това жители на Видин, активни майки и институции в града инициират благотворителен базар, средствата от който ще са в полза на семейството. С огромен оптимизъм тече организацията на събитието, обясни Ралица Славчева, представител на Видински фонд "Читалища":

"Ще призова всички граждани на Видин и хора с големи сърца, за пореден път да ни окажат подкрепа и да прегърнем една кауза, а именно - каузата на прекрасния и слънчев Сими. Семейството се свърза с нас и с едни прекрасни майки, с които не за пръв път работим заедно и не за първи път помагаме на Видин, на видински деца, така че за пореден път видинските читалища откликнаха, съгласиха се веднага и заедно с видинските мами и семейството на Сими организираме един благотворителен базар. Мястото вече е изпробвано, ключово е, от там минава огромен човекопоток - това е съботният пазар. Ще ни намерите, ще бъдем там и ще бъдем много хора... Знаем, че лечението на Сими до този момент дава резултати, имаме огромна надежда и затова ви молим, за пореден път, да докажем, че Видин е един страхотен град, пълен с хора, носещи огромни сърца и заедно да успеем."

Линк за платформата за дарения на средства: https://pavelandreev.bg/campaign/pomosht-za-simi?fbclid=IwAR2Pjcz10CEIisd9qamQ0Cihp9gRoQNqQpwwjEUaalWrwhvz20y2MoHZuMw

Предстои да бъде открита и дарителска банкова сметка, по която може да се превеждат средства./Радио Видин