Събития

Проведоха обучителна методична среща с читалищните библиотекари от Бойчиновци

  21.03.2023 17:00             
Проведоха обучителна методична среща с читалищните библиотекари от Бойчиновци

В НЧ „Възраждане 1932“ - гр. Бойчиновци, специалисти от РБ „Гео Милев“, проведоха обучителна методична среща с читалищните библиотекари от общината.
Срещата е в рамките на проекта „Регионална библиотека “Гео Милев“ – съвременен център за координационна, експертно-консултантска, квалификационна и информационна дейност за обществените библиотеки от област Монтана“ и има за цел повишаване професионалните умения на библиотечните специалисти. Тя се проведе с любезното съдействие на Председателя на читалищното настоятелство Валери Начев.
На форума присъстваха библиотечни специалисти от читалищните библиотеки в гр. Бойчиновци и селата: Лехчево, Бели брод, Охрид, Портитовци, Владимирово, Мърчево, Ерден, Громшин и Кобиляк.
Красимира Живкова – зав. отдел Справочен от РБ запозна присъстващите с всички възможности за кандидатстване по европейски и национални проекти на Министерство на културата.
Мариана Коларска – Гл. библиотекар и зав. отдел „Експертно- методическа и квалификационна дейност“ в РБ „Гео Милев“, запозна библиотекарите със спецификата при работа по проекти, и презентира изработване на Правилник за работа с потребители в читалищна библиотека.
В разгърналата се оживена дискусия бяха споделени много добри практики, акцентира се върху проблемите при кандидатстването по проекти и се набелязаха интересни бъдещи съвместни дейности.