Свят

Поставиха министър под полицейско наблюдение

  25.09.2022 10:13             
Поставиха министър под полицейско наблюдение

Белгийският министър на правосъдието Венсан ван Кикенборн е поставен под засилена полицейско наблюдение, а в Нидерландия са арестувани трима души, след „сериозна“ заплаха срещу представителя на изпълнителната власт, съобщи днес федералната прокуратура, цитирана от Франс прес.

Според фламандски всекидневник, в автомобил с нидерландска регистрация, забелязан пред дома на министъра, са били открити огнестрелни оръжия. Федералната прокуратура не е потвърдила тази информация. В съобщение прокуратурата посочва, че миналата нощ в Нидерландия са били арестувани три лица и е изискано прехвърлянето им в Белгия.

Държавното обвинение уточнява в прессъобщението си, че през седмицата е било уведомено за възможна заплаха срещу министъра на правосъдието. Разследване, възложено на съдия следовател, бързо е показало, че на тази заплаха трябва да се гледа сериозно, пише още в съобщението. Министърът е поставен под засилено полицейско наблюдение и няма да участва в някои дейности, планирани за следващите дни.