Събития

Дърва за огрев има, уверява губернаторът на Монтана

  25.09.2022 06:00             
Дърва за огрев има, уверява губернаторът на Монтана

„Осигуряването на дърва за огрев в област Монтана върви нормално. Имам уверението на директорите на горските стопанства, че до настъпването на зимата възрастните и социално слабите във всички населени места ще бъдат снабдени“, каза областният управител на Монтана Валери Димитров.

Уверението на губернатора дойде след срещата му с областните управители на Враца Георги Митов  и на Видин  Огнян Михайлов. В нея участваха представители на горските предприятия и стопанства, службите за подпомагане и дирекциите на МВР от трите области.

По информация на заместник-директора на Северозападно държавно предприятие инж. Атанас Лаков, от плануваните 41 хиляди пространствени кубически метра дървесина към момента са реализирани 32 хиляди, а очакванията са до края на годината количествата да са над 50 хиляди кубика. Всяка седмица предприятието планира допълнителни количества.

Областните управители призоваха представителите на горските стопанства и предприятия за по-експедитивни доставки на дърва, особено за възрастни хора и социално уязвими жители.