Свят

Ферибот с 300 души се запали край бреговете на Швеция

  30.08.2022 11:53             
Ферибот с 300 души се запали край бреговете на Швеция

На пътнически ферибот, пътуващ към Швеция с 300 души на борда, избухна пожар, но служители казаха, че той е бил ограничен и вече е овладян, предаде Асошиейтед прес. Не се съобщава за пострадали.

Пожарът избухнал, когато фериботът се намирал северно от шведския остров Готланд в Балтийско море, съобщи шведската телевизия Ес Ве Те.

„Има пожар на палубата за автомобили“, каза говорителят на шведската морска администрация Йонас Францен пред AFP. Към момента няма информация за пострадали.
Причината за пожара все още не е известна.
Щефан Елфстрьом, говорител на компанията притежател на ферибота, каза, че тя е била информирана за пожар "с ограничени размери и че е в ход неговото потушаване". "Нямаме информация за пострадали", добави той. По информация от шведската Морска администрация, пожарът е бил овладян и въпреки че все още има дим, "няма открити пламъци", каза говорителка на ведомството. Елфстрьом добави, че за пътниците на борда се полагат грижи.
Шведският вестник "Афтонбладет" пише, че пожарът е започнал от гумата на автомобил на палубата на ферибота, докато той пътувал от Латвия към Швеция. На мястото на инцидента са били изпратени близки кораби и вертолет като предпазна мярка, допълва БТА.