Лайфстайл

Как да сме щастливи, когато не сме във връзка?

  14.08.2022 16:20             
Как да сме щастливи, когато не сме във връзка?

Връзките определено могат да ни накарат да се почувстваме по-добре - на всеки му харесва да е обичан, желан, да му се обръща внимание, да му правят романтични жестове и изненади. А и самотата понякога потиска. Но, особено ако сте млади, има много причини, поради които може да се радвате, ако сте необвързани. Ето кои са те и как да си изкарвате страхотно, дори да нямате гадже, според "Elite Daily".

1. Направете си график, останете заети
След раздяла, може изведнъж да сте шокирани - имате прекалено много време за себе си и почти никакви планове. Време е отново да има подем в социалния ви живот! За да не мислите за раздялата, за това, че сте самотни и т.н., най-добре е да запълните графика си. Вземете календара и направете планове за всеки ден. Разгледайте за интересни събития, направете си срещи с приятели, отделете дни за спорт или семейни вечери и т.н. Хубаво е да уговорите срещи за кино, кафе, както и дълги разходки с приятели предварително, тъй като в последния момент може да не намерите свободни хора. Звънете на поне 2-3 различни човека на седмица, особено на такива, с които скоро не сте се виждали и за които сте нямали време заради връзката. На новите места може да се запознаете и с нови хора.

2. Фокусирайте се над психичното здраве
Освен, че трябва да се срещате с приятели, да общувате повече, да ходите на интересни места, важно е да отделите и време за грижа за психичното здраве. Отдайте се на емоциите, признайте какво чувствате и през какво преминавате. Може дори да поговорите с терапевт или да се запишете на някакъв курс или спорт, където да изразходите негативната енергия.

 3. Преследвайте целите си и интересите си
Самите се, но това не е толкова лошо. Най-накрая имате време да обърнете внимание на своите цели, мечти, интереси, проекти. Може да започнете работа по проект, за който не ви е оставало време или да се завърнете към хоби, което половинката ви не е споделяла и което почти сте изоставили. Набележете си нови цели, работете повече и по-старателно - сега няма кой да ви разсейва и не трябва да намирате време за гаджето в графика си. Успехите ще ви направят щастливи. Може да пътувате по-често, да се запишете на курс или да станете част от някоя група/общност./ www.teenproblem.net