Крими

Обезумял мъж, пребил като куче майка си, търка наровете в зандана, съдят го за пореден път

  25.05.2022 14:18             
Обезумял мъж, пребил като куче майка си, търка наровете в зандана, съдят го за пореден път

Районна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.Д. (на 28 години) за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 1 от НК.

Обвиняемият бил във влошени отношения с родителите си.

През м. май. 2021 г. възникнал пореден скандал между него и майка му – Б.Й. Той я издърпал със сила извън жилището и й нанесъл побой с ръце и крака по цялото й тяло.

След подадена от пострадалата молба за защита от домашното насилие, Районен съд – Лом издаде заповед за защита, с която на Д.Д. били наложени ограничителни мерки. Той се задължавал да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо майка си. Забранявало му се да я приближава, както и обитаваното от нея жилище в гр. Лом.

На 24.12.2021 г. Б.Й. установила липса на компютър и настолно бюро от втория етаж на къщата си. Жената подала сигнал за кражбата в полицията.

В хода на разследването е било изяснено, че вещите са взети от нейния син – обвиняемият Д.Д. Той е заявил, че ги е взел, защото са негови.

С влизането в жилището на Б.Й. той не изпълнил съдебната заповед за защита от домашното насилие.

Обвиняемият е осъждан по 11 наказателни дела. Понастоящем изтърпява присъда в затворническото общежитие от закрит тип „Бойчиновци“.

Предстои делото да продължи в съда.