България

Хванаха над 1 тон контрабандни препарати за растителна защита на „Капитан Андреево“

  25.05.2022 15:39             
Хванаха над 1 тон контрабандни препарати за растителна защита на „Капитан Андреево“

Окръжната в прокуратура в Хасково привлече като обвиняем турски гражданин за контрабанда на препарати за растителна защита за 78 300 лева, съобщиха от обвинението.
На 20 май, на ГКПП "Капитан Андреево" пристигнал микробус с чужда регистрация, превозващ матраци от Турция за България. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка.
При извършената такава в товарното отделение на превозното средство между декларираната стока митническите служители открили 35 броя кашони, съдържащи 500 броя пакети и 510 броя бутилки с препарати за растителна защита, които били контрабандно внесени в страната ни.АгенцияСпоред експертизата на вещото лице контрабандните стоки са на стойност 78 300 лева. Те и микробусът са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.
Водачът на товарния автомобил - на 32 г., турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на прокуратурата.