Събития

Видински учители със специални грамоти от своите ученици

  25.05.2022 18:00             
Видински учители със специални грамоти от своите ученици

Зрелостници от СУ "Свети Свети Кирил и Методий" Видин връчиха грамоти на своите учители , като израз на признателност. В тях преподавателите са представени през погледа на учениците. Един от авторите на текстовете на грамотите е Валентин Валентинов, който завършва паралелка със специалност "Изобразително изкуство":

"Написаното в грамотите е измислено от нас, като благодарност към всеки един учител и е индивидуално... При г-н Петров часовете са много интересни, разказваше интересно, използвахме интерактивна дъска и има иновация, написахме в грамотата "Учителят, с който обиколихме целия свят и то само от класната стая, пред картата. Вие бяхте нашият Фернандо Магелан, а в някои от часовете даже Емо Чолаков"... На Бисерка Вълканова написахме: "Можем да кажем само едно нещо - Мона Лиза не е единствената в Лувъра, учител, който ни показа, че изкуството не може да бъде пренебрегнато и че то винаги ще е в помощ на нашата душа".  С грамотите искахме да  благодарим на нашите учители за годините упорита работа и професионализъм..."
Елеонора Костадинова, завършва паралелка "Музика" и танцува народни танци е вдъхновена от учителя си Стефан Петров да създаде видеофилм, с който да участва в конкурс и така е приета  в УНСС, специалност "Журналистика":

"Направих един проект "Историята, която  заслужава да бъде разказана - младите надежди на Видин"  и с него кандидатствах в УНСС, благодарение на моя учител Стефан Петров, заради неговите речи, че в България има надежда...  Той ме вдъхнови да го направя... Научи ме, че можеш да успееш навсякъде, стига да си достатъчно амбициозен и да обичаш това, което правиш. Той е истински пример за подражание как човек може да успее. Той е авторитет в очите на учениците."

Стефан Петров е учител  по география и икономика вече 4 година, за него грамотата е изключителен жест и признанието на учениците го стимулира да продължава да бъде пример за тях:

"Много се развълнувах, не обичам да показвам чувства и емоции, на изпращането много ме трогнаха, не знаех, че така ме виждат, не очаквах грамота от тях. Думите, които са ми написали, ме стимулират да работя в същата насока, това, означава, че съм си свършил работата както трябва и ще продължавам да се раздавам и да давам всичко на своите ученици... Успех във всичко им желая!"