Избори Събития

Млади хора потърсиха подкрепа от заместник-председателя на НС Росица Кирова

  24.05.2022 11:00             
Млади хора потърсиха подкрепа от заместник-председателя на НС Росица Кирова

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова проведе поредната си приемна с граждани във Видин. Основните проблеми бяха споделени от млади хора, които искат да останат в родния си град, търсейки реализация и подкрепа. Младите видинчани изразиха възмущение, че управляващата коалиция назначава пенсионери на позиции, за които има млади и квалифицирани кадри с добро образование и опит.
Много граждани се интересуваха и от възможността да участват по различни европейски програми и не скриха притеснението си от липсата на достатъчно информация, която да е достъпна за хората на местно ниво. Те се интересуваха от възможностите по програми за малки стопанства, семейни фирми, микропредприятия.
По време на приемния ден група служители от видинската болница запознаха заместник-председателя на парламента с проблеми в здравното заведение. Дискутиран беше и случай с уволнени санитарки.
В утрешния празничен 24 май заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова ще обяви първите носители на учредените от нея стипендии „Изследователи на знанието“. Те ще бъдат връчвани на талантливи видински деца за поощряване на постиженията им в три области - български език и литература, чужди езици и математика.