Здраве Лайфстайл

5 плода за освежена и стегната кожа на лицето

  24.05.2022 07:30             
5 плода за освежена и стегната кожа на лицето

Добре известно ни е, че ако искаме с напредването на възрастта, кожата ни да бъде красива и здрава, във всекидневното ни меню е важно да присъстват свежи плодове. Те ни осигуряват много важни хранителни елементи, които благоприятстват състоянието на кожата. Освен за консумация, пресните плодове са и освежаваща грижа за кожата на лицето ни. Обичаме да си приготвяме с тях домашни маски за лице.

Вижте 5 плода, които добавят повече блясък върху кожата ни, и които може да приложите като маски.

Нар

Сладкият и вкусен нар е богат на витамин С, който помага за обновяването на колагена в кожата, благодарение на който тя е по-стегната, гладка. Хубавото е, че нар можем да консумираме почти през цялата година. Освен това, пресният сок от него, комбиниран с кисело мляко, зелен чай и мед, е чудесна домашна маска за лице, действаща освежаващо и подмладяващо.

Папая

Чудесен плод за нашата добра форма, добро храносмилане, но и за здравето и красотата на кожата ни. Не пропускайте да я добавите към менюто си. Също така, плодът съдържа алфа-хидрокси киселина, която често влиза в състава на козметични продукти, предназначени за подобряване състоянието на кожата. Папаята е богата и на ензими, за които се смята, че спомагат за намаляване на възпалението, елиминирането на мъртвите кожни клетки. Тук може да видите чудесна идея за домашна маска за лице с папая.

Диня

Сочна, вкусна, тя спомага да хидратираме кожата си отвътре навън. Динята е богата на витамин Е, който е ключов антиоксидант, помагащ за подмладяването на кожата. Консумацията ѝ ни осигурява и витамин С, който помага за озаряване на тена, засилва блясъка. Витамин С също е антиоксидант и спомага за синтеза на колаген. Добре изстудената диня направена на пюре е чудесна за освежаваща маска на лицето в летните дни и особено след излагане на слънце.

Лайм

Обичаме го в лимонада, коктейли или десерти, но той е друг плод, който се грижи за красотата на кожата ни. Действа подобряващо на тена, има стягащо действие. Лайм може да комбинирате с други плодове в маска за лице, както и с куркума на прах, мед, кисело мляко.

Домат

Доматът е онзи плод, който не само има стягащо действие за кожата, но помага и да намалим пигментните петна. В летните дни може да помогне за облекчаване на зачервената кожа, обривите от слънце. Може да нанесете от него самостоятелно върху лицето, но и да го комбинирате с кисело мляко. Доматът е нежен ексфолиант, разкриващ една по-сияйна кожа.