Konkurent

За Нас

„Конкурент” е най-големият и влиятелен регионален всекидневник в Северозападна България. Централният офис и седалището на дружеството са позиционирани във Враца.
Изданието разполага със  свои кореспондентски бюра и  представителства още в градовете Видин, Монтана и Козлодуй. Вестникът  е на пазара вече 22 години.
Достига до своите читатели всеки ден, чрез разпространилската мрежа в трите области, както и с абонамент на физически и юридически лица. “Конкурент” ежедневно присъства във всички общински и държавни институции.
Няма да е пресилено, ако кажем, че „Конкурент” е безспорен фактор в публичния  живот на Северозапада, формира общественото мнение и има своето влияние върху бизнес климата в тази част от страната.

„Конкурент” е носител на  Голямата награда “Вестник на годината” от международния журналистически фестивал в Трускавец, Украйна.
Изданието  е единственият член от Северозапада на Българска асоциация на регионалните медии. «Конкурент нюз» ЕООД е учредител на Български  медиен съюз.
 По случай 10-годишнината  на “Конкурент” Общински съвет - Враца за първи път присъди на медия “Наградата на  Община Враца”.

Електронното издание на вестника - www.konkurent.bg, е най-предпочитаният и посещаван информационен сайт в тази част на страната.
С новата си платформа и визия електроният адрес на „Конкурент” има потенциала и амбицията да се превърне в информационния портал на Северозапада.

“Конкурент” разчита на лоялна читателска аудитория от над 5 000 човека в Северoзападна България. Това е единственият местен всекидневник, който покрива територията на 3 области и задоволява потребностите  на населението им от обществено значима и винаги актуална информация По този начин “Конкурент” се явява и изключително ефективен носител за посланията на своите партньори, които се стремят да достигнат до максимален брой  от икономически активното  население.

“Конкурент” достига всеки ден до вашите крайни потребители.
Това са икономически активните и добре образовани хора, които задават дневния ред на    обществения живот в областите Видин, Враца и Монтана.
Читателите на  “Конкурент”  нерядко сами участват в редакционната политика на вестника със свои писма, предложения, и разбира се, конструктивна критика.
Неслучайно едно от новите послания на електронното ни издание е «Напишете новините с нас»

“Конкурент”  е издание от масов тип, във формат таблоид и излиза всеки делничен ден от седмицата.
Редакционната политика  е ориентирана така, че да намира баланса между сериозното, актуалното и забавното четиво.
«Конкурент» е еднакво полезен, както за своите потребители от бизнеса, така и за онази част от активните граждани без комерсиални амбиции, но с добра професионална реализация и покупателна способност.
Не на последно място, “Конкурент” се приема изключително добре и от най-младата читателска аудитория. Тази тенденция може да се обясни и с факта, че  изданието  партнира отлично с учебните заведения и организациите за младежки инициативи.
“Конкурент” вече предлага  и специализирано приложение, което има за цел да ориентира младите хора за възможностите им да продължат своето гимназиално и професионално обучение. Вестникът се стреми да поднася обективно новините от Северозападния край, независимо, където и да се случват те.
Събитията, които намират място на страниците му са поднесени на популярен и разбираем език, представят се всички възможни  гледни точки.

“Конкурент” е независим и пазарно ориентиран вестник.
Вестникът е създаден, за да доставя на хората достоверна информация, без да я пречупва през политически, комерсиални или личностни интереси. Днес «Конкурент» е издание на «Компакт медиа» ЕООД, дружество сегментирало своята стопанска инициатива  изцяло върху пазара и развитието на регионални медии.

“Конкурент” е предпочитан партньор в областта.
Благодарение на многобройната си аудитория, модерна визия и амбициозен екип вестник “Конкурент” е предпочитан партньор на множество рекламни агенции и рекламодатели, не само в областта, но и в цялата страна. Горди сме, че оправдаваме доверието и ежедневно повишаваме разпознаваемостта на бранда, както на изданието, така и на продуктите на нашите партньори.