Събития

След калния порой ситуацията в Лесковец се нормализира

  29.05.2023 10:00             
След калния порой ситуацията в Лесковец се нормализира

Ситуацията в Лесковец след поройния дъжд, залял оряховското село през почивните дни, се нормализира. Това съобщи врачанският депутат от ГЕРБ Красен Кръстев. Той се е срещнал с кмета на населеното място Галина Светозарова.

След падналия проливен дъжд, голяма част от улиците в селото са наводнени, а тонове кална маса остана, след като водата се оттегли. Няма материални щети по домовете на хората. 

Комисия от Община Оряхово е направила оглед на пътната настилка и на състоянието на пешеходния мост, като становището на експертите е, че няма компрометирани участъци. 

Кметът на Лесковец Галина Светозарова е успяла да създаде необходимата  организация, в сътрудничество с кмета на Община Оряхово Росен Добрев, кмета на село Селановци Росица Койнова и кметския наместник на село Галово Николай Николов. 

Благодарение на бързата реакция на кмета на Лесковец и на доброволческите групи, които се отзоваха на мястото на наводнението, главната улица на селото вече е почистена от калните наноси, допълни Кръстев.