Събития

Агенцията по храните във Враца обяви свободно място за младши експерт

  21.03.2023 06:00             
Агенцията по храните във Враца обяви свободно място за младши експерт

Областна дирекция по безопасност на храните – Враца обяви свободно място за младши експерт, научи „Конкурент“. Позицията е за отдел "Лабораторни дейности" – Враца.

Основна характеристика на длъжност младши експерт в отдел "Лабораторни дейности" в Областна дирекция по безопасност на храните - Враца /ОДБХ - Враца/ е постигане на точни резултати при извършването на микробиологични, органолептични и биохимични изпитвания на храни от животински и неживотински произход, на вода, на проби за трахинела, на проби за контрол на хигиената на контактни повърхности и хпроизводствени съоръжения чрез компетентност, безпристрастност и прецизност в рамките на делегираните права на ОДБХ.

Изискваната минимална степен на завършено образование е професионален бакалавър с V младши ранг.

Минималният размер на основната заплата е 780 лв., като при определяне на индивидуалния размер на основната заплата на спечелилия конкурса кандидат се отчитат нивото на заеманата длъжност и изискванията за нейното заемане, и квалификацията и професионалния опит на кандидата.

Конкурсът ще бъде на два етапа - писмена разработка на тема „Правила за работа в микробиологична лаборатория, хранителни токсикоинфекции /определение, причинители, начин на предаване/, чревни бактерии от сем. Enterobacteriacea /обща характеристика, представители, класификация на родовете, морфология, културно изследване“ и интервю.

Крайният срок за подаване на документи е 27 март, до 17 часа.