Здраве

6 причини защо трябва да включите репичките в менюто ви

  31.05.2017 21:59             
6 причини защо трябва да включите репичките в менюто ви


Полезни за черния дроб
Репичките съдействат за здравето на черния дроб. Те детоксицират и освобождават кръвта от токсини и отпадъчни продукти. Например хората, страдащи от жълтеница, изпитват подобрение заради понижаването на нивата на билирубин. Репичките предпазват и червените кръвни телца, увеличавайки притока на кислород в кръвта.

Редуцират инфекции на уринарния тракт
Жените нерядко страдат от инфекции на уринарния тракт. Заложете на репичките, за да решите проблема! Те са диуретик, който по естествен начин увеличава производството на урина. Също така са и силно антибактериални, отлично борят инфекциите, предпазват и бъбреците.

Помагат при отслабване
Репичките са страхотни за всяка диета, чиято цел е загубата на тегло. Те съдържат малко въглехидрати и много фибри, витамин С, карий, калций и магнезий.

За здраво сърце
Репичките са страхотен източник на антоцианин, вид флавоноид, благодарение на който дължат червения си цвят и одобряват сърдечносъдовото здраве. Антоцианините притежават изключителното свойство да предпазват вените и артериите от втвърдяване и възпаление.

Редуцират кръвното налягане
Това кореноплодно растение е прекрасен източник на калий, а както знаем, той е от особена важност за контролиране на кръвното налягане. Освен това съдейства за правилното оросяване на крайниците.

Грижа за кожата
Витамин С, фосфорът, цинкът и витамините от група В в репичките помагат в грижата за кожата. Водата от репички (от варенето) също помага за поддържане на оптимална влажност на кожата.