Събития

Арестуваха автоджамбази, разфасовали „Голф“-ове

  29.05.2017 16:26             
Арестуваха автоджамбази, разфасовали „Голф“-ове

Трима апаши, уличени в кражбата на четири автомобила в Монтана и София, са разкрити и тикнати в ареста, съобщиха от полицията в Монтана. Зад решетките са 55-годишния Йордан М. от Вълчедръм и 25-годишните Радослав С. от Монтана и софиянецът Данаил Р.

Тримата са отрити в дома на Йордан. Полицията влязла в следите им след сигнал за кражба на „Фолксваген Голф”, паркиран на улица в монтанския квартал Плиска. Колата била обявена за общодържавно издирване в неделя, след като собственикът й установил, че е изчезнала.

Същия ден към 17 часа след сигнал полицаите се изсипали в дома на Йордан С. във Вълчедръм. Там, укрит под навес, е намерен откраднатият преди часове „Голф”. Колата вече била без регистрационни табели. При извършения оглед в дървен шкаф са намерени номерата, както и множество документи, свързани с автомобила.

В съседен имот, също на 55-годишния Йордан, е открит втори "Фолксваген Голф" без номера. Установено е, че колата е открадната от Монтана и е обявена за издирване на 14 май.

При продължилото претърсване полицаите попаднали на трети „Голф” със софийска регистрация, който се издирва от 6 май. Колата е открадната от столицата. В стопански двор в Якимово бандата била укрила части от разфасованите крадени коли. Намерена е рама от четвърти „ Голф", обявен за общодържавно издирване на 18 февруари и откраднат от София.

В хода на разследването криминалистите разбрали, че колите задигали двамата млади мъже – Радослав и Данаил. После ги откарвали в имотите на Йордан, където тримата ги разфасовали.

При обиск в жилището на Радослав във Вълчедръм полицаите намерили и 5.09 грама амфетамин.

Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа.