Спорт

Джудисти на Чавдар-2015 влязоха в Топ 3 на България

  29.05.2017 12:07             
Джудисти на Чавдар-2015 влязоха в Топ 3 на България

Джудистите на Чавдар-2015 /Бяла Слатина/ влязоха в Топ 3 на България на държавното отборно първенство за момчета, което премина в Сливен. Постигнатият успех в конкуренцията на 17 тима е изключителен, тъй като само за година и половина тренировъчна дейност, възпитаниците на Маргарита Тумпалова и Християн Янчев оставиха зад себе си куп клубове с традиции в джудото като Левски, Арена-спорт /Пловдив/, Локомотив /Русе/ и др.

В Сливен бяха надиграни съставите на Десант /Варна/, Локомотив /София/, много силните домакини от СК Хаджи Димитър.

Бронзовите медали заслужиха Александър Банчовски, Симеон Пенев, Борислав Борисов, Иван Николов, Микеле Ивков, Цветан Цветанов, Мартин Тодоров, Емануил Кирилов и Денис Рушидов.

В присъствието на общинския съветник Ангел Ангелов на отбора се връчи  купата за трето място. В чест на триумфа се организира тържествено посрещане в Бяла Слатина от м.с. Данаил Пенев. Соня Георгиева - първият майстор на спорта по джудо от града подари на талантите книгата „КОДОКАН ДЖУДО“, издание от 1970 г. и  родопски чан, който да бъде талисман на отбора и да напомня на младите спортисти за силата на българския дух.