Спорт

Пилоти показаха висша класа на рали кроса в Мадан /СНИМКИ/

  29.05.2017 10:56             
Пилоти показаха висша класа на рали кроса в Мадан /СНИМКИ/

Светослав Манастирски от Старт-Н /Криводол/ с „Мицубиши Лансер“ спечели рали кроса на пистата в село Мадан. 25 пилоти взеха участие във II кръг от държавния шампионат през почивните дни. Заради падналия дъжд условията бяха тежки, но състезателите се пребориха с калта и зарадваха многобройните си фенове.

С най-добро време от първата квалификация в „Дивизия 1“ бе Иван Живков-Пожарния с „Ауди 90”. Пилотът от Старт-Н завърши за 03.27.63 мин. След него остана съотборникът му Светослав Манастирски с „Мицубиши” с време 03.27.64 мин. Трети е Емил Минчев от същия клуб със „Субару Джъсти” и резултат от 03.36.91 мин.

В „Дивизия 2“ с предно предаване най-добро време показа Ивайло Йончев с „Хонда Сивик” от Ботевград, а в „Дивизия 3“ със задно предаване първи е Цветелин Велков с „Лада” от Старт-Н.

Във финала на „Дивизия 1” при най-мощните автомобили Манастирски поведе колоната от старта и не допусна да бъде изпреварен.

Втори финишира Иван Живков-Пожарния с „Ауди 90“, а трети е съотборникът му в Старт-Н Емил Минчев със „Субару Джъсти“. Двамата стартираха от последна редица, но доброто им каране и точната тактика им донесоха места на почетната стълбичка. В „Дивизия 2” с предно предаване победи Ивайло Йончев с „Хонда Сивик“ от АМК Ботевград. На следващите места са пилотите на видинския Жико Моторспорт Иван Сашов със „Ситроен Саксо“ и Пламен Цветанов с „Опел Астра“. Други двама от същия клуб станаха първи и втори в „Дивизия 3” със задно предаване – Николай Николов с „Форд Пума“ и Лъчезар Петров с "Лада". Трети е Методи Тодоров-Муто от Старт-Н.

В клас „Лада” призьори са Лъчезар Петров, Цветелин Велков и Николай М. Николов от криводолския клуб.

Наградата за най-млад пилот получи Иван Сашов, а за най-атрактивен състезател беше определен Георги Василев.

Отборен първенец в Мадан е Жико Моторспорт с 18 т., следван на точка от втория състав на Старт-Н и АМК Ботевград.

Наградите на призьорите връчиха кметовете на Бойчиновци и Монтана – Светлин Сретениев и Златко Живков, под чийто патронаж се състоя ралито, както и народният представител от БСП Атанас Костадинов.

Следващият кръг от националния шампионат по рали крос е на писта „Строител” в Криводол на 17 и 18 юни.