Събития

Нова интрига около файтона на бай Анко

  28.05.2017 14:41             
Нова интрига около файтона на бай Анко

Нова интрига оплете файтона на бай Анко Анков от врачанското село Костелево. Според майстора, някой е намерил сигурен пазар за уникалното превозно средство и затова бърза с неговата продажба, за да го препродаде на многократно по-висока цена в Западна Европа.

„Подозирам, че са намерили кой да го купи. Някой богаташ от Европа и затова е тоя зор. Ако във Враца има хора, които биха искали този файтон да остане тук, нека ми помогнат. Аз съм отчаян! Възрастен човек съм и не разбирам от тези работи. Аз умея да правя файтони“, проплака пред „Конкурент“ навършващият на 15 юни 87 години жител на Костелево.

Според него истерията от края на миналата седмица не е случайна. Тогава в интернет сайт се появиха спекулации за бай Анко, чиято цел е бързането да приключи съдебната сага между него и бизнесмена от Бутан - Методи Киров, който го осъди да му плати 5 000 лева. Разноските по делото и изваденият изпълнителен лист надуха сумата почти двойно. Парите трябва да бъдат събрани от частния съдебен изпълнител Цветелина Дахлева, вследствие на решение по гражданско дело №3987 от 2012 г. на Районен съд – Враца. Според него Анко Анков е осъден да плати на Митоди Киров 5 000 лева, които през годините са се увиличили почти двойно.

Утре при бай Анко ще иде съдебният изпълнител Дахлева, която ще направи техническа експертиза дали файотън е в движение. Майсторът бил уведомен за тези действия в четвъртък, когато пристигнали на оглед.

„Преди 2 седмици получих известие от частен съдебен изпълнител – посочен ми е срок, че трябва да платя повече от 9 000 лева. Ден по-късно получавам известие, че пенсията ми е запорирана. Дойде време да я взема. Отидох в банката, за да си я взема. Касиерката ми каза, че е запорирана“, казва в интервю пред „Конкурент“ Анко Анков. След като се качил в кантората на човмека на закона, той се срещнал с нея. „Пред мен се обади някъде, за да вдигнат запора от пенсията ми. Лъжа е, че не ми е запорирана пенсийката. Аз взимам 243 лева месечно“, допълни майстор Анко.

В интервю пред „Конкурент“ той разказа цялата си история, която ще споделим с читателите на единствения всекидневник в Северозападна България. Драмата на възрастния човек обедини медиите /с изключение на един сайт/ във Враца и обществеността. Всеки, който иска да помогне на бай Анко, може да го направи на следната банкова сметка:

сметката в банка Юробанк, клон Враца е

BG03 BPBI 7944 4049 8512 02