Konkurent
Еуроклима

Свят

Водещият на “Алкохолно Пътешествие”: Пийвайте си през целия живот

2017-04-21 20:20 281 0

Водещият на “Алкохолно Пътешествие”: Пийвайте си през целия живот

Всеки обича да се забавлява, но не всеки знае границите. А какво мисли по този въпрос човек, чиято работа е да пие коктейли и всякакви видове алкохол? За питиетата, махмурлука и пътешествията БГНЕС разговаря с Джак Максуел.

Кои са любимите ти моменти в новите серии?

Джак Максуел: Няколко са. Забавните хора в Ирландия и тяхното чувство за хумор, например. Срещата с леката тъга саудаде (б.а. – понятие, което описва чувство на носталгия по нещо или някого, което е било обект на нечия любов, но е вече безвъзвратно загубено) в Португалия, съчетана с невероятната природна красота. Надеждата и оптимизмът на Камбоджа след ужаса и разрушението на режима на Пол Пот.

Как би определил новите серии?

Джак Максуел: След два сезона зад гърба си, вече съм опитен пътешественик. Но това, което изживявам с всеки нов епизод е неповторимо. Забавлявам се много, срещам изключителни хора. Мисля, че това е любимият ми сезон.

А когато си вкъщи, кое е любимото ти питие?

Джак Максуел: Обичам коктейлите, защото обичам да експериментирам. Харесва ми да опитвам нещо ново. В зависимост от настроението може да ме видиш да пия малцово уиски или пък мартини, в което съм добавил още нещо.

Безалкохолни питиета обичаш ли?

Джак Максуел: Обичам лимонада, но по-скоро с тръпчиво-киселия вкус на лимона, отколкото сладка.

Как реши да съчетаеш алкохола и пътешествията? Какво предизвика интереса ти?

Джак Максуел: Когато бях малък лъсках обувки в кръчмите и пивоварните и често бях „черпен“ от клиентите си с по някоя чудесна, често леко пиянска, история с приключенски дух. Но винаги много забавна. Тогава се влюбих в тази магическа комбинация.

Как се справяш с махмурлука? Имаш ли нещо специално?

Джак Максуел: Най-доброто лекарство за махмурлук е да знаеш кога да кажеш СТОП. Казват, че когато пиеш много вода през цялата вечер и преди да си легнеш, помага. Към това като добавим и любимата мазна закуска на другия ден, става много по-добре. Не мислете за калориите в такива моменти. Обичам и студен, прясно изцеден портокалов сок, когато съм махмурлия.

Историята за коя напитка те е впечатлила? Разкажи ни някоя легенда?

Джак Максуел: Пих домашен алкохол с един странник в Ирландия. Той ми разказа, че е прокарал тунел в пещера за феи и духове. Той твърди, че никой, освен него, не ги вижда. Той им позволява да танцуват на лунна светлина и да си правят партита. А те го даряват с богатство.

Кое ти харесва най-много в работата ти?

Джак Максуел: Срещите с толкова много хора от различни части на света, от толкова различни култури. Това е невероятен поглед към света, обогатяваш знанията си.

Коя е любимата ти комбинация напитка – храна?

Джак Максуел: Зависи от това какво правя или с кого съм. Обичам червено вино с италианска храна. Или пък да пия коктейл в ресторант, в който са приготвили храната специално за напитките, които предлагат.

Кой ще е следващата изненада или т.н. “The next big thing” в алкохолната индустрия?

Джак Максуел: Трудно е да се каже. А и аз пътувам толкова много, че май изпускам пулса на индустрията. Няма да се учудя ако уникален ликьор от някоя точка на света влезе в списъка с коктейли на САЩ.

Ако трябва да си купя алкохол за коктейл, какво ще ме посъветваш да си взема? Защо?

Джак Максуел: Водката е универсална. Въпреки че, аз си падам по рома. Той ми връща спомени когато го пия. И се размечтавам - пирати, топлина, слънце, кристалночиста вода, златисти пясъци и палми.

Опиши най-странната напитка, която опита по време на твоите пътувания.

Джак Максуел: О, има много! Например, как ти звучи „жаба в блендер“? Опитах го на един перуански пазар. Как го приготвят? Махат кожата на жабата, слагат я в блендера, заедно с уиски Moonshine и корени от определени дървета и билки. Интересно е! Пих и вино „Отрова от тарантула“ в Камбоджа. Трябва да го опиташ!

Заговорихме за вино. Бяло, розе или червено?

Джак Максуел: Най-често - червено.

Някакъв съвет за любителите на коктейли – как да спасят черни си дроб?

Джак Максуел: Спокойно. Пийвайте си през целия живот. Напитките са част от живота ни, откакто свят светува и ще бъдат още дълго време. Наслаждавайте им се, без да плащате висока цена на другата сутрин. Наздраве!

Може да се забавлявате с новите серии на „Алкохолно пътешествие“ и Джак Максуел по Travel Channel.

Blitz.bg


коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Съпрузи от 77 години издъхнаха в един и същи ден, хванати за ръце (СНИМКИ)
2017-04-26 14:20
108 0
96-годишният Франк Дод и 97-годишната му съпруга Джойс от британския град Грейвсенд починаха в един и същи ден след 77 години съвместен живот. Двамата си…

Отвориха къщата, където никой не е живял 30 г.: Това, което откриха в нея, наистина ги остави без думи (ВИДЕО)
2017-04-26 12:50
568 0
В канадската провинция Онтарио фотограф дойде в къщата, която е била изоставена, да снима останките от това, което се надявал да намери тук, следи от…

Жена направи 16 спонтанни аборта, лекарите недоумяваха защо, но ето какво се случи след това
2017-04-26 11:20
197 0
Когато Кейлиг Ууд преживяла 15-я си аборт си казала, че никога няма да стане майка. И след много проучвания и повече медицински диагнози, накрая открили…

Дете, изчезнало преди 10 г., е продадено в Африка? (СНИМКИ)
2017-04-26 09:50
253 0
Английското момиченце Мадлин Маккан, което на 3 май 2007 г., изчезна в Португалия, най-вероятно е откраднато от трафиканти на хора и е продадено на семейство…

актуален брой на вестник Конкурент