Здраве

Тези нестандартни рецепти ще ви отърват завинаги от напуканите пети

  07.04.2017 22:06             
Тези нестандартни рецепти ще ви отърват завинаги от напуканите пети

При напукани пети има много решения, но ние сме ви подготвили няколко ефикасни метода, от които може да се възползвате. Научете ги сега.

1. Лимон и глицерол

Този метод ви позволява да се отървете от този проблем на петите, благодарение на глицерина, който перфектно възстановява кожата. А лимонът чисти мъртвите клетки на кожата чрез активните си киселини.

Съставки: гореща вода едра морска сол половин чаша розова вода (100 мл) ¼ чаша лимонов сок (62 мл) глицерол половин чаша (100 мл)

Задължителни аксесоари: пемза чорапи леген малка купа

Приготвяне: Нагрява се водата и се сипва в легена. Добавя се още малко студена вода, морска сол, лимоновия сок и глицерол – само половината от нужното количество. Съставките са силно разтворими във вода и накиснете краката си в сместа за 15 минути. След това, търкайте кожата на петите си с пемза. Нестандартни рецепти решават проблема напукани пети В малка купа смесете същите съставки – останалата половина, с изключение на това, че вместо гореща вода се изсипва розова вода. Разбъркайте до получаване на паста и нанесете върху стъпалото. Сложете чорапи и си легнете. А на на сутринта си изплакнете краката. Правете процедурата в продължение на пет поредни дни. Ще имате меки пети като на бебе.

2. Крем с банан и авокадо

Нужни са банан и авокадо. Тази маска ще изисква от вас само да отделите 40 минути от времето си.

Съставки: 1 банан половината на 1 авокадо

Приготвяне: Смесете всички съставки, докато гладка каша. Нанася се върху краката. Оставя се да престои 30-40 минути и измийте с хладка вода.

3. Ревитализиращ крем с папая

Този крем не само помага да се отървете от напуканите си пети, но и регенерира кожата и действа като естествен ексфолиант. Смачкайте 1 плод папая на пюре. Нанесете върху проблемните области и оставете за 30-40 минути.

4. Балсам за крака с масла

За този метод може да използвате всяко растително масло, но е най-подходящи са бадемовото и кокосовото.

Съставки: 6.5 супени лъжици кокосово масло (100 грама) половин кафеена чаша бадемово масло (100 грама) чорапи

Начин на приложение: Разбъркайте маслата и размажете сместа на стъпалото. Уверете се, че то е напълно покрито с масло. Нежно масажирайте краката си в продължение на 7 минути, за да се отпуснат мускулите и маслото да попие в кожата. Носете чорапи и оставете маската за цялата нощ. На следващата сутрин, изплакнете краката. Тази процедура се повтаря всеки ден в продължение на шест дни или докато не усетите, че кожата става мека на вашите пети.

Източник: zdrave.ws