Спорт

Юношески национал поведе „котките” към успех в София

  29.03.2017 12:31             
Юношески национал поведе „котките” към успех в София

РК Балкански котки записа първата си победа от полусезона в държавното първенство по ръгби за мъже, след като обърна Локомотив в София с 29:22 т. На старта за пролетта берковчани отстъпиха на НСА със 17:41. Двубоят с „железничарите” бе равностоен. Домакините дръпнаха с 3 т. в резултата, но гостите бързо реагираха. Юношеският национал Кристиян Павлов, който доскоро се изявяваше много добре и на футболния терен и във волейболната зала, направи обрат за 3:5 с есе, което бе негово първо при мъжете. До края на първата част и двата съперника си размениха по две есета и почивката дойде при равенство 15:15.

„Котките” излязоха по-мотивирани през второто полувреме и заслужено се поздравиха с победата след няколко перфектни отигравания, въпреки че доиграха срещата с човек по-малко заради контузията на Цветослав Кръстев. За победителите се подвизаваха куп млади надежди, което е нещо обичайно за клуба в Берковица

РК Балкански котки продължава да набира състезатели за 5 възрасти – родени от 1998 г. до 2008 г.

„Ако искаш да се пробваш в една наистина мъжка игра, за волево здрави и силни мъже, ела и стани ЕДИН ОТ НАС. В отбора винаги има място и за теб!”, се казва в обръщението на ръководството.

Заниманията с треньор Славчо Тодоров се провеждат на стадион „Димитър Гаврилов-Тренера“ – понеделник, сряда, петък от 16 ч.