Крими

Пребиха и ограбиха дядо, хванаха биячите

  29.03.2017 10:05             
Пребиха и ограбиха дядо, хванаха биячите

14-годишно момче и 26-годишен мъж са пребили и ограбили 88-годишен дядо. Инцидентът е станал в село Септемврийци. Апашите са заловени, казаха от полицията в Монтана.

Във вторник вечерта дядо  Георги Й. подал сигнал в ломската полиция, че е ограбен от апаши.  Възрастният човек разказал, че около 20 часа двама непознати нахлули в дома му и го нападнали с юмруци и ритници, повалили го на пода, задигнали последните му пари – 107 лева и изчезнали.

След сигнала в дома на дядото е изпратена полиция и лекарски екип. Докторите прибрали стареца в болница. Той е с множество охлузни рани, но опасност за живота му няма.

Няколко часа били необходими на криминалистите , за да спипат апашите. 26 годишния Валентин Н. от Нови Искър и 14 годишния Емил О. от Септемврийци са задържани.

Валентин бчил на гости в селото и решил да направи удар, за да изкара някой лев. Невръстният му авер го завел до къщата на дядо Георги.След ареста двамата върнали част от парите, които задигнали от възрастния човек.

Невръстният Емил е стар познайник на полицията. Той е замесен в множество кражби. Не за първи път нахлува и в дома на бившия тираджия бай Георги.

Обирджиите са зад решетките за 24 часа. По случая тече разследване.