Крими

Къркан шофьор без книжка отива в затвора, реши съдът в Мездра

  28.03.2017 18:07             
Къркан шофьор без книжка отива в затвора, реши съдът в Мездра

Мездренският районен съд осъди 62-годишният Кирил Беров да изтърпи наказание от осем месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. Освен това ще заплати глоба от 250 лв. за извършено от него престъпление.

Беров се признал за виновен и сключил споразумение с прокурор  за това, че вечерта на 29 октомври м.г.  в Роман управлявал лек автомобил „Форд транзит“ без шофьорска книжка. Деянието било извършено в едногодишен срок от наказването му по административен път с постановление на началника на РУ на МВР в Роман за шофиране без съответно свидетелство.  

Инцидентът станал по време на провеждане на есенния панаир в града. На улица „Рила“, при кръстовището с кръгово движение, дежурният автоконтрольор подал сигнал със стоп палка на Беров, но той не се подчинил и продължил към с. Радовене. След гонка водачът бил спрян и му била извършена проверка. Той не представил нито шофьорска книжка, нито необходимите документи на автомобила.

Освен това шофьорът беглец лъхал на алкохол и категорично отказал да бъде тестван с  дрегер, както и да даде кръвна проба за лабораторно изследване. След направената от автопатрула справка било установено, че Беров не притежавал книжка, а управляваната от него кола била спряна от движение.