Свят

Жена, държана като заложник заедно с децата й, използва хитра тактика, за да получи помощ (СНИМКИ)

  28.03.2017 07:11             
Жена, държана като заложник заедно с децата й, използва хитра тактика, за да получи помощ (СНИМКИ)

Шерил Тредуей от американския щат Флорида решава да използва хитра тактика, за да измъкне себе си и трите си деца, държани като заложници от приятеля ѝ. След скандал между двамата, приятелят на Тредуей, Итън Никърсън, започва да размахва масивен нож, с който я заплашва, пише brightside.me, цитиран от obekti.bg. Когато тя се опитва да напусне дома, за да вземе децата си от училище, Никърсън я придружава, за да е сигурен, че ще се върне у дома.

Когато всички са затворени в къщата под заплаха, Шерил иска телефона си, за да поръча пица през приложението на Pizza Hut. Тя пуска своя вик за помощ в коментарите към поръчката за класическа пица “Пеперони“. Без да забележи, Итън прибира телефона обратно.

Служителите в заведението получават съобщението на Шерил – „Моля помогнете! Извикайте ми 911.“ – след което веднага пращат полиция на посочения в поръчката адрес. Полицаите успяват да убедят Никърсън да пусне своите заложници и да се предаде. Той е арестуван с обвинение за нападение с оръжие без намерение за убийство, нарушаване на личната неприкосновеност, незаконно лишаване от свобода и възпрепятстване на правосъдието. Управителката на ресторанта, Кенди Хамилтън заявява, че не е виждала нищо подобно през целите си 28 години работа на това място.

Blitz.bg