Спорт

Ботев громи с 9:1 абонати от Габрово в U15, Денис с шедьовър като Гаринча

  27.03.2017 15:57             
Ботев громи с 9:1 абонати от Габрово в U15, Денис с шедьовър като Гаринча

U15 на Ботев /Вр/ отнесе Янтра 1919 с 9:1 в изтеглена среща от XI кръг на зона «Велико Търново”. Голеадата откри Денис Русинов още в 5-та мин., а в 9-та пак той увеличи на 2:0. Последва впечатляващо попадение на централния защитник Вилямс Валериев от фаул. Ивайло Тодоров с мощен шут извън пеналта реализира за 4:0. Русинов оформи хеттрика си за 5:0 срещу станалите му абонати габровци, на които наниза 5 гола преди десетина дни в отложения двубой. Малко преди почивката се разписа и Валентин Георгиев-Джони за 6:0.

Втората част започна с 6 смени в състава на домакините. Гостите се посъживиха и стигнаха до почетно попадение от дузпа, дело на Ивайло Михайлов. Ивайло Тодоров и Денис Русинов бързо отговориха с нови 2 гола за 8:1, преди да се случи най-красивият и запомнящ момент в неравностойния мач. Русинов с каскада от финтове разхвърля на два пъти в малкия пеналт бранители и вратар, но вместо да вкара, изчака търпеливо своя съотборник Иван Мариянов да заеме позиция пред голлинията и му сервира топката като на тепсия за крайното 9:1. Ювелирното изпълнение на Денис напомни на по-старите фенове за един от номерата на бразилската легенда Гаринча, влязъл в световната футболна класика.

Тимът на Тодор Гарев събра 22 т. /34:4/ от 10 мача и дръпна на върха с 4 т. пред Етър, който обаче е с 2 срещи по-малко.

За Ботев играха: Денис Йонков, Милен Кацаров, Мартин Александров, Деян Пророков, Вилямс Валериев, Ралин Тодоров, Венелин Йотов, Николай Ангелов, Денис Русинов, Ивайло Тодоров и Валентин Георгиев /Константин Иванов, Георги Чобанов, Никола Цолов, Теодор Димитров, Иван Мариянов, Кристиян Кирилов, Томислав Костадинов/.