Здраве

Само с две съставки и ще забравите за проблемите с очите

  27.03.2017 15:00             
Само с две съставки и ще забравите за проблемите с очите

Когато става дума за проблеми със зрението, би трябвало да знаем, че те най-добре се решават с превенция на очните болести. Проблеми със зрението не са свързани само с усложненията, които настъпват с възрастта. Градският живот и неособено чистият въздух също вредят на очите. Ето защо днес превенцията на очните болести е по-важна от всякога. С развитието на технологиите и появата на постоянната потребност да се взираме в компютърния монитор или екрана на телефона, доста от нас страдат от проблеми със зрението, или просто от умора на очите. Има различни методи за превенция на болестите и подобрение здравето на очите. Известно е, че за възстановяване на зрението помага както гимнастиката на очите, така и разнообразното хранене. Днес решихме да споделим с вас една интересна рецепта, която ще ви помогне да ликвидирате натрупания стрес и умора на зрението.

Ако желаете да подобрите своето зрение и да се погрижите за здравето на очите, използвайте този домашен лек. Вие ще бъдете изненадани колко ефективен и приятен е той. С помощта на розова вода и още няколко полезни съставки ще си спестите не особено приятните очни прегледи, зачервяването и умората на очите.

Необходими съставки: 2 чаши за кафе вода 4 ч.л листа от малина 4 чаши за кафе добре напълнени с листенца от маслодайна роза или същото количество розова вода. Само след 20 минути полезния тоник за ежедневна грижа за очите ще е готов

Подготовка:

1. Поставете малиновите и розови листенца във врящата вода, която предварително сте махнали от огъня и ги оставете да се накиснат в продължение на 15-на минути.

2. След като сместа изстине, прецедете я.

3. Използвайте тази приятна лечебна инфузия сутрин и вечер за промивка на очите. Много скоро ще се почувствате забележимо подобрение на зрението.

Между другото, розовата вода е доста популярен и ефективен козметичен продукт. Дори Клеопатра е оценила подмладяващия ефект на този продукт. Водата от розовите листенца перфектно овлажнява сухата кожа. Използвайте я като тоник на лицето, сутрин и вечер.