Здраве

Дами, направете това и повече никога няма да се притеснявате от лактите си!

  27.03.2017 14:13             
Дами, направете това и повече никога няма да се притеснявате от лактите си!

Кожата на лактите изисква особено внимание и грижи, тъй като в противен случай става по-суха, загрубява и дори започва да се лющи. Какви мерки да предприемете и как да полагате ефективни грижи, за да избегнете сухата и загрубяла кожа на лактите? Ще ви представим няколко важни и в същото време лесни за изпълнение стъпки, които ще ви помогнат в борбата със загрубялата кожа и нейното потъмняване. Когато кожата е лишавана дълго време от влага, не е достатъчно само и единствено да я хидратирате. Научете се как да полагате правилни грижи за нея, за да забравите за сухите и груби лакти.

Ексфолиране

Първата стъпка, която ще ви помогне да се разделите със загрубялата кожа, покриваща лактите е нейната ексфолиация. Използвайте чиста гъба, сапун и топла вода всеки път, когато се къпете и обтривайте нежно кожата с нежни кръгови движения, без да използвате натиск. За по-ефективно премахване на мъртвите клетки от повърхностния кожен слой бихте могли да си приготвите домашен пилинг, смесвайки кафява захар, морска сол, утайка от кафе или сода за хляб със зехтин, мед или разтопено какаово масло. С така получената смес ексфолирайте кожата на лактите всеки път по време на баня.

Хидратация

След като сте се погрижили за премахването на натрупаните мъртви клетки по кожата, идва ред на хидратацията. Използвайте хидратиращ крем или крем, подходящ за много суха кожа, но преди това се уверете, че не съдържат алкохол. Друг вариант е да затоплите малко количество вазелин, докато се втечни и да го нанесете върху кожата на лактите. Оставете го да действа възможно най-дълго, за да подхрани и хидратира кожата в дълбочина. Силни ваши съюзници в борбата със сухите лакти са гелът от Алое Вера и витамин Е под формата на масло. Нанасяйте ги в малко количества, за да овлажните кожата и да предотвратите повторното й загрубяване.

Допълнителни съвети за сухи и загрубели лакти

-След като сте положили необходимите грижи и сте се избавили от сухите и загрубели лакти, е необходимо да положите усилия за тяхната защита от повторно изсушаване. Избягвайте да се облягате върху работните повърхности за дълъг период от време и поддържайте лактите си винаги хидратирани.

-Ако не успявате да се справите с проблема, прибегнете до по-агресивни мерки, като ексфолирате кожата на лактите няколко пъти седмично. Нанесете вазелин, който оставите да действа дори и през нощта. За да не остават следи по спалното бельо, бихте могли да отрежете пръстите на един чорап и да го поставите на лакътя.

-За тъмни лакти и колене използвайте лимони, които ще изсветлят кожата ви в тези области. Разрежете един лимон на две, изцедете го и отстранете семките. Поставете ги върху твърда повърхност и поставете лактите в двете половинки, като изчакате лимона да подейства от 15 до 30 минути.