Лайфстайл

Плод, цвете и подправка за всяка зодия

  27.03.2017 11:47             
Плод, цвете и подправка за всяка зодия

Овен - Чушката люта, пак люта

Пролетта ви влияе добре на настроението и зле на концентрацията. Главата е слабото ви място, дори и без намесата на фактори като пролетната умора и събуждането на половия нагон. Затова вашата препоръчителна комбинация от плод или зеленчук, цвете и билка е лук, мак и люти чушки. И чушлетата, и лукът подпомагат метаболизма, циркулацията на кръвта и имунната система. Макът, бидейки красиво и крехко цвете, също подобрява имунната система, кръвоносната система и храносмилането.

Телец - Ягода, маргаритка и магданоз

Знаем какво си мислите напоследък. Ще ви дойде дюшеш да свалите онези няколко килца, които ви пречат да изглеждате напълно блестящо. Вашият плод – ягодата, е идеален за тази цел. Не мислете, че маргаритката, цветето на Телеца за този сезон, служи само да й късате листенцата и да броите “обича ме, не ме обича”. Тя има лаксативен и диуретичен ефект, помага и при настинки и вируси. Магданозът пък е пълен с витамин С – това ще подкрепи отслабения от дългата зима имунитет.

Близнаци - Още има люлякови нощи

За вас, Близнаците, трябва да има люлякови нощи. Ароматът на люляк е чудодейно лекарство за нервността и тревожността, които при вас се засилват с пролетния сезон. Той засилва интуицията и ясновидските способности, а това ще ви направи още по-популярни сред приятелите. Старайте се да хрупате по-често моркови за холестерола и имунната система. Те чудесно си подхождат с вашата подправка – копъра. Ако слагате на всяка манджа копър, успешно ще преборите депресията.

Рак - Аромат на диня

За съжаление е рано за вашия плод – динята, но след няколко месеца може да се възползвате от нейните качества. А те са – красива кожа, здрави нокти и лъскава коса, добра проводимост на храната, регулиране на кръвното. Цветето, което е благоприятно за Рака, е жасминът – ще ви предпази от инфаркт и диабет и ще укрепи цялостно здравето. Подправката ви – магданоз, е задължителна за пилешката супа и шопската салата, но и за всеки Рак, който държи да си остане вечно млад.

Лъв - Грейпфрут с джинджифил

За Лъва – само най-доброто. Най-доброто средство за сваляне на килограми и покачване на имунитета е грейпфрут в комбинация с джинджифил. Цветето ви, както е известно, е слънчогледът. С ефектен и практично приложение, точно както и хората, родени под знака на Лъва. Листенцата, направени на чай, лекуват настинки, а семките са пенкилер за организма. Те съдържат желязо, цинк и магнезий – комбинация само за атлети и победители по душа, каквито са Лъвовете.

Дева - Снежнобял нарцис

Всяка Дева е чист и снежнобял нарцис. Душата й е неопетнена като на това цвете. Личността на Девата е лековита, също като нарциса, който помага при алцхаймер и кожни заболявания. Цикорията е зеленчук, който представителите на този знак трябва по-често да консумират, нищо че горчи. Тя ще оправи нервния им стомах, ще подсили черния дроб, жлъчния мехур и кръвотворните органи. Благоприятно на стомаха действат и семената от копър – подправка №1 за Девите.

Везни - Сливи, рози и мента

Сини сливи, рози и мента – растенията на Везнитеса ароматни и подбрани така че да балансират хормоналните нива и работата на бъбреците. Ментата и сините сливи ще ви помогнат да отслабнете за лятото, ще ви излекуват от разсеяността и от това, че напоследък много взехте да забравяте. Сушените сини сливи са безценни за костната система. Розите гонят черните мисли и подобряват самочувствието. А маслото им ще подчертае и съхрани естествената ви хубост.

Скорпион - Свежи червени репички

Нещо, което расте на тъмно под земята, друго – сварено на чай – става червено като кръвта и трето – чиято миризма често се свързва с гробищата. Не са ли подходящи тези растения за мистичните и мрачни Скорпиони? Репичките, а и останалите видове ряпа, лекуват болно гърло, полезни са за диабетиците и са силен диуретик. Ароматът на босилек укрепва психиката. А за хибискуса – или добро, или нищо. От чая се отслабва, а маслото от него е вълшебно средство за сгъстяване на косата.

Стрелец - Томатина чак до догодина

Рискувате да получите инфаркт, ако се качите на кантара? Не искате да се разстройвате и затова няма да гласувате? Доматът ще ви подкрепи в тези тежки моменти – той подсилва сърцето, регулира кръвното и ви спасява от депресии. Вашето цвете – божурът, е познато на лечителите от 4000 години. То разрежда кръвта, облекчава симптомите при алергии, укрепва черния дроб, сърцето и лекува поликистозни яйчници. Градинският чай е средството, което ще ви спаси от деменция и алцхаймер.

Козирог - Магнолия, гъби и мащерка

Магнолия, гъби и мащерка са светата троица за Козирога. Цветовете на магнолията успокояват, понижават стреса, разпръскват черните мисли и потискат апетита. Но в същото време са полезни и за работата на ума. И така, с подобрени когнитивни способности Козирогът ще разбере, че трябва да се погрижи за излишните килограми. Как по-точно? Като замести част от мръвките с гъби. Една от класическите гъбени подправки е целебната при настинки и кашлица мащерка.

Водолей - Лайкучка за всички болежки

Уникални растения, които никнат на необичайни места – разбира се, че такива ще са плодът, цветето и билката на Водолея. Какво, че асиметричното ярко африканско цвете стрелициум е отровно за домашните любимци? То отлично пасва на нестандартната ви душа. Кивито пък е суперхрана, напълно уместна за хора, които практикуват борба с вятърни мелници. Лайката е тъкмо правилното растение за вас – лекува почти всичко, за което се сетите – от настинка, до хемороиди и мускулни спазми.

Риби - Кресон за по-добър фасон Хем зеленчук, хем билка, кресонът се нарича още воден крес или мокреш. В римската армия бил използван като тонизиращо средство в битки, а английските бедняци се хранели с него, затова другото му име е “хлябът на бедните”. Друго водно растение – водната лилия, е цветето на Рибите. А тяхна билка е растението чудо – ехинацеята. Освен че помага при редица заболявания и подсилва имунната система, това цвете е балсам за психичното здраве. Тъкмо като за най-мечтателния зодиакален знак.

Източник: Труд бг