Лайфстайл

Кои са нормалните болки при секс?

  25.03.2017 09:22             
Кои са нормалните болки при секс?

Сексът, като едно от най-приятните занимания, понякога крие неочакван дискомфорт.

Представяме ви най-честите болки при секс и кога те са нормални:

Сухота във влагалището

Влагалищната сухота е сравнително често срещано състояние. Причините за него са различни, в това число влиза и прием на контрацептивни таблетки. Влагалището пресъхва така, както и устата. Тъй като тъканта в тази област е много чувствителна, дори повече, когато е суха, липсата на овлажняване води до раздразнение. Сухотата във влагалището може да се повлияе с помощта на лубрикант.

Интензивно кървене

Когато кървенето е обилно, е необходимо да се посети най-близкото Спешно отделение. Симптомът може да е следствие на разкъсване във влагалището, което е и изключително болезнено.

Усещане за парене

Причина за него може да са хигиенните навици на партньора. Ако той например използва върху пениса си лосион, който съдържа аромати, те може да предизвикат дискомфорт и чувство на парене. Ако партньорът се бръсне в интимната област, израстването на космите също може да предизвика дразнене. Ако състоянието продължи за период, по-дълъг от две седмици, е необходима консултация с гинеколог.

Спазми

Тези неприятни усещания обикновено се дължат на две причини. Едната от тях са простагландините, които представляват подобни на хормони вещества в семенната течност на мъжа. Те водят до свиване на мускулите в червата. Тези вещества естествено се намират в организма, но когато нивата им се повишат, се нарушава балансът в организма. Ако сексуалният акт не доведе до оргазъм, е възможно да се повяват спазми, дължащи се на повишения приток на кръв в тази област.