Събития

Съветници скочиха на служебния кабинет

  23.03.2017 16:34             
Съветници скочиха на служебния кабинет

Протестна декларация срещу отстраняването  на хирурга д-р Красимир Каменов от борда на директорите на областната болница изпратиха общинските съветници на Монтана. Под документа са се подписали 26 от всичките 33-ма местни парламентаристи /на снимката/. Документът беше съставен ден, след като 19 общинари от местния парламент във Враца се възпротивиха срещу смяната на двама от съвета на директорите на МБАЛ "Христо Ботев", за което "Конкурент" вече съобщи.

Декларацията на съветниците от Монтана е адресирана до министър- председателя проф. Огнян Герджиков и до министъра на здравеопазването д-р Илко Семерджиев.

По предложение на д-р Семерджиев досегашният член на съвета д-р Красимир Каменов – шеф на хирургичното отделение, трябва да бъде сменен с непознатия в града и региона 69-годишен инженер Красимир Козовски.

„Предложението е немотивирано и неадекватно и ще доведе до сътресения в лечебното заведение. Д-р Каменов е доказан професионалист и безспорен мениджър, а в сегашния си състав Съветът на директорите е осигурил добро финансово състояние на болницата. Спускането с парашут на непознат човек ще доведе до неефективна работа на управителното тяло!”, заявяват съветниците.

„Опасяваме се, че отстраняването на д-р Каменов от съвета на директорите, ще стане причина да загубим поредния висококвалифициран специалист“, пишат още общинарите.

Общото събрание на монтанската болница е насрочено за днес. Контролният пакет от акциите са държавна собственост, дялове имат и общините. По данни на местната власт всички представители на общините в общото събрание ще гласуват срещу изваждането на д-р Каменов от борда.

Съветниците в Монтана обаче се надяват здравният министър Илко Семерджиев да оттегли точката за рокадата от дневния ред на събранието. Това може да стане и минути преди да започне форума, твърдят юристи.