Спорт

Наградиха най-заслужилите на спортен празник в Мездра

  23.03.2017 15:20             
Наградиха най-заслужилите на спортен празник в Мездра

Над 75 ученици от основни училища „Св.св. Кирил и Методий“ и „Христо Ботев“, както и от СУ „Иван Вазов“ в Мездра се включиха в спортния празник „Пролетта е вече тук“. Той беше открит от кмета Генади Събков и мажоретки. Участниците мериха сили в 4 игри - „Раци“, скачане с чували, „Бързи, смели, сръчни“ и стрелба с футболна топка в обръч. Във възрастовата група I-IV клас в първите три надпревари победи ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, следвано от ОУ „Христо Ботев“ и СУ „Иван Вазов“. В четвъртата игра най-добре се представи тимът на СУ „Иван Вазов“, изпреварил ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и ОУ „Христо Ботев“.

При V-VIII клас победата в първите три игри отново бе за ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, следвано от ОУ „Христо Ботев“ и СУ „Иван Вазов“. Призьори в четвъртата игра са ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и СУ „Иван Вазов“.

Комплексен победител стана ОУ „Св.св. Кирил и Методий“. Втори е отборът на ОУ „Христо Ботев“, а трети  е тимът на СУ „Иван Вазов“.

Градоначалникът Генади Събков награди призьорите с грамоти и лакомства. След края на празника имаше томбола, с награди - спортни и ученически пособия.