Събития

Клубът на инвалида в Белоградчик се отчете

  23.03.2017 13:18             
Клубът на инвалида в Белоградчик се отчете

Годишно отчетно събрание на клуба на инвалида се проведе в младежкия дом в Белоградчик. Гости на форума бяха секретарят на общината Албена Бакалеева, председателят и координаторът на регионалната организация  на Съюза на инвалидите за област Видин Албена Любенова и Ваньо Диков, както и директорът на дирекция „Социално подпомагане“ Илияна Веселинова.

Председателят на клуба Жоро Якимов запозна присъстващите с доклада за дейността през 2016 г. Сред по-значимите събития са проведените екскурзии в страната, срещите за обмяна на опит със сродни клубове и колективното честване на годишнини и бележити дати. Той благодари на общинското ръководство и дирекция „Социално подпомагане“ за добрата съвместна дейност. Отчет за финансовото състояние на клуба пък представи председателят на контролно-ревизионната комисия Валя Ванкова. Наличността по разплащателната сметка към момента е в размер на 1 308 лв.

„Винаги изпитвам приятни чувства при подобни срещи, защото виждам, че колективът води един пълноценен организационен живот и въпреки трудностите е зареден с оптимизъм и надежда. Общинското ръководство и занапред ще бъде съпричастно към дейността на клуба и с готовност ще помага за реализирането на предложения на неговите членове, ще съдейства за разрешаването на всички възникнали проблеми“, каза Албена Бакалеева. Затруднение е има с приоритетното снабдяване с дърва за огрев на преференциални цени. Проблемът идва от факта, че общината вече не разполага с възможност да добива дърва чрез почистване от общински земи, а тези, добити от горски фонд се предлагат единствено на пазарни цени.

Отчетното събрание гласува насоки за работата на Управителния съвет на клуба през 2017 г.