Спорт

Мездра става арена на звездния сблъсък М 2000 - Пъстрина

  23.03.2017 12:34             
Мездра става арена на звездния сблъсък М 2000 - Пъстрина

Манастирище 2000 и Пъстрина 2012 /Николово/ се срещат утре в мега сблъсък при ветераните, за да определят първенеца на Северозапада. Двубоят е от 15 ч. на централния терен в Мездра и ще бъде ръководен от видинска бригада. Главен рефер е Людмил Любенов, на когото ще помагат Кевин Цветанов и Благовест Николов. Еней Кузманов ще изпълнява функциите на делегат.

Зрителите със сигурност ще има какво да видят на стадиона и няма да скучаят, след като и двата тима са пълни с куп майстори с професионален стаж. За трикратния полуфиналист в държавното първенство М 2000 ще се подвизават вратарят Стоян Стоянов, Емил Борисов, Милен Игнатов, Светлин Йочев, Здравко Станков, Росен Емилов, Илия Илиев, Костадин Пилитов, Александър Александров-Вош, Вальо Лилов, Ангел Петров и др. Ивайло Димитров-Зуека ще пристигне в Мездра направо от София, където кара курс за по-висок лиценз. И в Пъстрина има достатъчно добри майстори като Ангел Ангелов-Боки, играещият президент Димитър Нисторов и др. Големият отсъстващ обаче в техния състав ще бъде легендарният страж Петко Петков-Перуци, който е контузен.

Амбициите на М 2000 остават същите и този сезон – достигане до финал и спечелване на купата. Ако тимът на Кунчо Кузманов елиминира Пъстрина, то в следващия кръг преди полуфиналите ще се изправи най-вероятно срещу Етър. За радост на врачанската формация, тяхната „черна котка” – Витоша /Бистрица/ е вече аут от играта.

Домакините от няколко дни се готвят здраво за двубоя. Теренът е приведен в отлично състояние и е сред най-добрите в страната, осигурени са и деца от школата на Локо /Мз/, които ще подават топките.

И от двата отбора благодариха на кмета на община Мездра Генади Събков, който създаде необходимата организация и предостави спортната база в железничарския град на добра воля, без каквито и да е финансови ангажименти на М 2000 и Пъстрина.