Събития

Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство стана на 89 години

  22.03.2017 17:08             
Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство стана на 89 години

Кметът Калин Каменов бе гост на тържество, на Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство /ПГТР/, по повод 89 години от създаване на учебното заведение. Каменов бе посрещнат от директора на гимназията Румяна Петрова.

„Ако искате да постигнете нещо в живота трябва да четете много. Това, което сте научили в училище, ще Ви помогне да бъдете успешни и уважавани личности. Пожелавам Ви да бъдете старателни, ученолюбиви и достатъчно упорити. Днес, е успешен този, който има знания и не спира да се развива. Честит празник!“. С тези думи Калин Каменов приветства учениците, преподавателите и гостите на празника.

Кметът съобщи още, че Община Враца е кандидатствала по проект, към Националния доверителен екофонд, за ремонт на училището. „Пожелавам Ви за следващия – 90-ти рожден ден проектът да се реализира, защото той е най-големият, до този момент, който е свързан  с реконструкция на училище във Враца. Убеден съм, че гимназията ще се развива, а Вие ще учите в модерни условия“, добави още Каменов. Чрез проекта сградата на гимназията ще бъде ремонтирана и реновирана.

На тържеството присъства още и зам.-кметът Петя Долапчиева.